Welcome Walk Middelburg

Op 7 mei organiseert STAR (Studenten Actie voor Vluchtelingen) een Welkom Walk door Middelburg om de stad en elkaar te leren kennen. Het initiatief is gevormd door studenten van UCR en HZ Middelburg en vluchtelingen uit de noodopvang A58. Het evenement, dat tussen 12.00 en 16.00 uur zal plaatsvinden, bestaat uit verschillende stops met activiteiten door heel Middelburg en zal eindigen met een grote picknick met live muziek in het Molenwaterpark.

In de Welcome Walk lopen de deelnemers in een groep door Middelburg langs vijf verschillende stopplaatsen. Bij elke halte kunnen ze activiteiten doen zoals plantjes planten, sporten, kunst bekijken en belangrijke plekken in Middelburg bezoeken zoals het Abdijplein en de Vleeshall. In de haltes kunnen de deelnemers kennismaken met verschillende initiatieven en verenigingen van de UCR en in contact komen met de lokale bevolking.

Het initiatief, STAR, is opgezet door UCR studenten als een project voor het vak Social Movements. Het is uitgebreid tot een initiatief dat als doel heeft om verbindingen te faciliteren tussen studenten, de lokale bevolking en mensen die verblijven in vluchtelingencentra in Middelburg. Na de screening van de film “Bigger than us” in Vlissingen, kreeg het initiatief veel vrijwilligers: tijdens de discussies over de verschillende onderwerpen die in de film voorkwamen, namen vluchtelingen van de noodopvang A58 contact op met de studenten en brachten hun wens over om meer betrokken te zijn bij de buurt en de Middelburgers.

Studenten van UCR en HZ namen het heft in handen en organiseerden zich door verschillende actiegroepen binnen het initiatief op te richten. Op deze manier slaagden ze erin veel verschillende activiteiten te organiseren die nog steeds doorgaan, zoals bijvoorbeeld campusdiners, voetbal-, basketbal- en pingpongwedstrijden, en kleine evenementen zoals koffiebijeenkomsten. Door al deze evenementen is er een geweldige band ontstaan tussen de vluchtelingen, de Middelburgers en de studenten, die nog elke dag groeit.

De Welcome Walk is een van de eerste grote evenementen van STAR en zal de vluchtelingen de gelegenheid stellen de stad wat beter te leren kennen en meer verbindingen te leggen met zowel studenten als de lokale bevolking. STAR moedigt iedereen aan om mee te doen aan de Welcome Walk op 7 mei voor een geweldige dag vol leuke activiteiten en het ontmoeten van geweldige mensen die zal eindigen met een gezellige picknick met live muziek in het Molenwaterpark. We hopen je zaterdag te zien!

Welcome Walk Middelburg