XENO [ep release] + HEXA MERA

XENO is een progressieve metal band uit Middelburg die extreme metal sounds combineert met verrassende twists en passages getrokken uit verschillende genres. Gecombineerd met inspirerende teksten uit een tal van filosofische en persoonlijke onderwerpen creëert XENO een zeer unieke, verhalende atmosfeer waar luisteraars zich in kunnen verliezen. De muziek zelf is beïnvloed door bands als Periphery, Tesseract, Opeth, Plini en Porcupine Tree maar ook bijvoorbeeld door Haken, Leprous en Lamb of God.

Na het uitstekend ontvangen album ‘Sojourn’ komt het Middelburgse XENO nu met hun nieuwe EP ‘Reconstruction’. Op het EP bezoeken ze hun eerste album ‘Atlas Construct’ en kiezen ze drie nummers om opnieuw uit te brengen in een nieuw jasje. Hiermee wilt Xeno een laatste eerbetoon geven aan de beginjaren van de band na de interne metamorfose die ze zijn ondergaan na de release van ‘Atlas Construct’.

Als een fenix herrezen uit de as van hun verleden, is ‘Reconstruction’ een combinatie van oud en nieuw, verleden en heden. Dit kan je ook verwachten van deze avond: een fantastische combinatie van ‘Reconstruction’ en ‘Sojourn’, jeugd en adolescentie, ochtend en avond. XENO zal alles op alles zetten voor een onvergetelijke show.
In 2016 presenteerde XENO ‘Atlas Construct’ in De Spot. Ook zo benieuwd hoe de heren het er deze keer vanaf brengen? Het belooft in ieder geval een speciale avond te worden vol keiharde breakdowns, indrukwekkende solo’s, interessante passages, een beetje nostalgie en vooral heel veel energie.

XENO brengt het Belgische HEXA MERA mee als support. Hun muziek valt het beste te omschrijven als groovy melodic death metal met nog een aantal verscheidene invloeden. Een heerlijke combinatie die goed aansluit op een goed gevulde avond.