Yevgueni + De Toegift

Eindelijk!! Hopelijk ben jij weer helemaal gewend geraakt aan concerten en volle zalen. Maar voor Yevgueni brengt deze clubtour de eerste full band shows voor een voltallig publiek sinds september 2019. Met andere woorden: “niet zomaar een optreden”.
En er is meer! De band heeft natuurlijk niet stil gezeten en stelt tijdens deze releasetour zijn nieuwe album “Straks is ook goed” voor.

Aanvankelijk zorgden corona, lockdowns, werkloosheid en andere wereldrampen ook in het hoofd van songschrijver Klaas voor frustratie, onzekerheid en twijfel. Maar binnen de kortste keren ook voor inspiratie. De nieuwe nummers dragen dus wel iéts van deze vreemde periode in zich, maar stuk voor stuk zijn ze uitgegroeid tot tijdloze, universele verhalen over escapisme, onthaasting en liefde. Of er werd net heel sterk ingezoomd op kleine dagdagelijkse tafereeltjes, verpakt in rake popsongs. Luister hier alvast naar de nieuwe single “En met jou?”.

U zal er als eerste bij zijn wanneer de nieuwe songs live gebracht worden en zich moeiteloos tussen het oude, vertrouwde werk (en in uw hoofd) nestelen. Maar vooral (en daar moeten we denk ik geen tekeningetje bij maken): de heimwee naar het podium, de hunkering naar volle zalen met echte concerten en de goesting om samen op het podium te doen wat ze het liefste doen en het beste kunnen is nog nooit zo groot geweest!
Het belooft dus én een groot uitgesteld feest én een gigantisch startschot voor de nieuwe toekomst te worden.

Support: De Toegift
De Toegift combineert de werelden van eigentaalse poëzie en de hedendaagse indie muziek tot datgene wat ze het liefst zelf maken: Nederlandstalige indie met invloeden uit jazz. Altijd op zoek naar experiment, authenticiteit en het perfecte lied, speelt de Zeeuwse band met thema’s over tijd en nostalgie