Zero Waste Tour Middelburg

Binnenkort is het de Week Zonder Afval. In deze moderne tijden lijkt een lege afvalbak haast onhaalbaar. Toch laat burgerbeweging Zero Waste Nederland zien dat het kan. In dit kader organiseren ze op 5 juni aanstaande Zero Waste Tours, op 30 locaties in heel Nederland. Een lokale gids laat dan zien hoe je verpakkingsvrij je boodschappen kunt doen, vaak bij bijzondere lokale ondernemers. Ook in Middelburg is er een tour gepland.

Thirza Hoogesteger, initiatiefnemer van Zero Waste Tour in Middelburg, vindt het belangrijk om plasticvrij boodschappen te doen. ‘Wanneer je langs de wegen en in de natuur kijkt zie je overal (plastic) afval, een groot deel hiervan beland uiteindelijk in de zeeën. De invloed van plastic in natuur, lucht en de zeeën is groot.’ Doormiddel van haar Social Media kanaal Medeina_Zerowaste en door het organiseren van deze tour kan zij andere mensen laten zien dat het écht kan, boodschappen doen met weinig tot geen plastic. En hoe eenvoudig een duurzaam leven kan zijn.

Elisah Pals, oprichter van Zero Waste Nederland is het hier mee eens. Pals: ‘De meeste spullen die we wegdoen hebben geen nieuwe bestemming. Ze belanden simpelweg op een grote hoop of in de verbrandingsoven. En deze vervuiling krijgt steeds meer invloed op onze kwaliteit van leven. Door het meebrengen van je eigen broodzak, bakje, beker en tasjes begin je thuis door het verkleinen van de afvalberg.

“Veel mensen willen hun steentje bijdragen, maar weten niet goed waar te beginnen. ‘Terwijl er in Middelburg heel veel winkels zijn waar er echt niet raar wordt opgekeken van je eigen zakje of bakje”, zegt Thirza Hoogesteger. Tijdens de Zero Waste Tour in Middelburg deelt ze graag haar tips en ervaring met plasticvrij boodschappen. De Zero Waste Tour in Middelburg vindt plaats op zaterdag 5 juni van 09.30 tot 12 uur. Er kunnen vanwege de Corona-regels slechts 3 deelnemers mee. Wie graag zelf op pad wil, kan om 09.30 bij een routekaart ophalen. Aanmelden kan via https://zerowastenederland.nl/helpen/zero-waste-wandeltours/

zero