ZNF 2022 Abdijplein: MAX HORÁK + Sophie Straat

MAX HORÁK + Sophie Straat
19:00 – Plein open
20:00 – Start programma

Toegang tot het plein is gratis,
dus laat je verrassen!

MAX HORÁK

Energieke, explosieve en catchy deuntjes van jonge Zeeuw vullen het plein

Explosief, energiek en catchy dat kun je verwachten tijdens het luisteren van de muziek van Max Horák. Euforische gitaar noten, een rauwe stem en melodieën die voor de rest van de week niet meer uit je hoofd gaan. Deze ingrediënten vormen de basis van de Gitaarpop die de 21-jarige Max Horák aan de wereld brengt. Inspiratie haalt hij voornamelijk uit het dagelijks leven. Max Horák komt oorspronkelijk uit Zeeuws-Vlaanderen en studeert nu gitaar aan het Conservatorium van Rotterdam. Zijn eerste single ’Find Another’ zal in Februari 2021 verschijnen en is onderdeel van zijn debuut EP “Friday Night”.

Max Horák was eerder te zien bij o.a. Northsea Jazz en Concert At Sea.

Sophie Straat

De populaire ras Amsterdamse met Nederlandstalige protestliedjes op het Abdijplein

Sophie Straat groeide op in de Mokumse volkswijk De Pijp. Nou ja, volkswijk. De Pijp is door de jaren heen getransformeerd in een toevluchtsoord voor Teslavaders, bakfietsmoeders en andere golfclubleden. Kortom, het Zwitsers Leven gevoel tiert er welig, maar of het er echt gezelliger op is geworden is nog maar de vraag. En dat is nu precies waar Sophie Straat haar muzikale kanttekeningen bij plaatst. Bereid je voor op een wervelend optreden vol Mokumse branie, prachtige liedjes en een goede dosis humor. Meezingen gewenst!!

Sophie Straat (Echte naam Sophie Schwartz) studeerde aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunst in Den Haag. Voor haar afstudeerproject schreeft ze o.a. een ouderwetse smartlap genaamd “Groen Amsterdam”, dat zo goed ontvangen werd dat het album ’t is niet mijn schuld al snel volgde. De nummers gaan o.a. over actuele thema’s zoals woningnood, racisme en seksisme.

In maart 2021 werd het album van Schwartz bekroond met een Edison en maakte ze samen met Haagse band Goldband het nummer Tweede Kamer voor de verkiezingen van 2021.