Zomer-Boekenmarkt Middelburg

ZOMER-BOEKENMARKT MIDDELBURG OP 21 AUGUSTUS

Het heeft er lang om gespannen of het door de corona beperkingen mogelijk zou zijn, maar JA, op zaterdag 21 augustus wordt op de Middelburgse Markt de zomer-boekenmarkt gehouden.

Deze markt, met standhouders uit Zeeland en daarbuiten, mag gerust worden gezien als een soort goedmakertje voor Zeeland, omdat de grote markt in mei nu al twee keer door de corona moest worden afgeblazen. Daarom is deze markt met 48 kramen ook groter dan de gebruikelijke zomermarkt. Hoewel….wat is groot? De jaarlijkse markt in mei heeft steeds rond de 120 kramen. De covidregels (waar de markt zich strikt aan zal trachten te houden) maken het echter noodzakelijk alles enigszins binnen de perken te houden.

Zoals andere jaren biedt de zomermarkt een veelheid en grote diversiteit aan boeken. Er is van alles te vinden, van de gewone roman tot het literaire werk, van oud tot (bijna) nieuw en van goedkoop tot duur. In ieder geval omvat het aanbod o.a. kinderboeken, kookboeken, literatuur, poëzie, historische boeken, platenboeken, atlassen en uiteraard is er ook plek ingeruimd voor Zeelandica, boeken dus van een Zeeuwse auteur of over een Zeeuws onderwerp.

De markt mikt op zowel gewone lezers die wat leuks wil vinden als de doorgewinterde verzamelaar, op zoek naar dat éne boek. Het wordt een overzichtelijke markt met een gevarieerd aanbod, redelijke prijzen en een aantrekkelijke presentatie. Een échte boekenmarkt dus.

De markt begint om 10 uur, duurt tot 17 uur en is gratis toegankelijk.