La Presa

Restaurant La Presa is sinds het najaar van 2018  te vinden aan het mooie Damplein in de historische stad Middelburg. U kunt er genieten van een internationale keuken en cocktails.

Slagerij Ten Brink

Jeroen en Nathalie ten Brink komen van oorsprong uit Roden in Noord-Drenthe. Ze zijn in 2014 naar Middelburg verhuisd om daar, in de Verspassage in de Langeviele, een nieuwe, ambachtelijke slagerij te beginnen: Slagerij Ten Brink. Van de website:

“Samen met onze enthousiaste medewerkers staan we dagelijks voor u klaar om de beste ambachtelijke producten voor u te bereiden, van Zeeuwse boerenleverworst tot overheerlijke quiches. Wij gebruiken de beste ingrediënten, waardoor onze producten van de hoogste kwaliteit zijn. Onze passie voor het slagersvak ziet en proeft u terug in onze producten.

U kunt bij ons altijd terecht voor iets meer. Laat ons weten wat uw wensen zijn, dan zorgen wij dat het voor elkaar komt. U mag telefonisch of digitaal contact met ons opnemen, maar u bent uiteraard ook van harte welkom in onze winkel aan Damplein 12 in Middelburg. Wij voorzien u heel graag van persoonlijk advies!”

Bliek Meesterbakkers

Bij Bliek Meesterbakkers geloven ze in ambachtelijk, puur brood. Het familiebedrijf is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een begrip in Zeeland en omstreken. Een moderne bakkerij met een ambachtelijke achtergrond.

Eetcafé De Zwarte Ruiter op ’t Witte Paart

In de Zwarte Ruiter op ’t Witte Paart is iedereen van harte welkom om een gezellige borrel te komen drinken en/of een heerlijke hap te komen eten. Zij stralen een informele en ontspannen sfeer uit.

Biercafé de Vliegende Hollander

Ontzettend veel bieren in dit kleine café aan de Dam.

De Juf

De Juf is een winkel waar ambachtelijk gemaakte taarten, koekjes en andere zoetigheden worden gemaakt en verkocht. Al hun producten worden met liefde en aandacht dagelijks vers gebakken in de winkel. Je kunt zien hoe ze bereid worden, want er wordt een hele dag door gebakken. Ook kun je hier terecht voor een bak koffie of thee met gebak. Er is achterin de zaak zitplaats.

Stichting Evenementen Middelburg

De Stichting Evenementen Middelburg heeft als doelstelling het promoten van de stad Middelburg als aantrekkelijke hoofdstad van Zeeland. Dit doet het door het organiseren van diverse evenementen en festiviteiten voor een publiek dat afhankelijk van het evenement is gericht op een jong tot oud publiek. Dit vindt doorgaans plaats in het centrum van de stad (op de markt).

Vliegendt Hert

Op 6 juli 2017 openden Ben en Steven van Velzen Vliegendt Hert: een wijnkoperij, slijterij, wijnbar en restaurant. Het Hert is gevestigd in het gelijknamige historische pand aan Dam 61 in Middelburg, waarin het verleden en heden op een bijzondere manier samenkomen. Vliegendt Hert is gespecialiseerd in wijnen, bieren en gedistilleerd en heeft een groot assortiment. Per seizoen heeft het restaurant een wisselende menukaart. Laat je smaakpapillen verrassen door chef-kok Wilco van Helleman!

Restaurant De Gouden Bock

Restaurant De Gouden Bock vind je aan één van de mooiste pleinen van monumentenstad Middelburg.
Alleen al het pand, grotendeels 17e eeuws, is een bezoekje waard. De keuken is dat nog meer: eerlijk, kraakvers, heel veel streekproducten en zowat alles wordt in eigen huis gemaakt. De focus ligt op spartelverse vis, schaal- en schelpdieren en, in het seizoen, wild. Een bezoek aan Middelburg is eigenlijk niet compleet zonder een lunch of diner bij de Bock.

Diner
De Bock is hét visrestaurant van Middelburg. De kaart staat vol heerlijke dagverse gerechtjes zodat je eenvoudig je eigen menu kunt samenstellen of lekker kunt delen.

Lunch
Van stevige soepen, krakend verse salades en dikke boerenboterhammen met huisgemaakt beleg
tot een 2-gangenmenu: bij de Bock maken we werk van je lunch.

Slapen
Boven de Gouden Bock is Bed&Bubbels, een stadsappartement waar geen ontbijt wordt
geserveerd, maar wel een glaasje bubbels! Prijs vanaf 100 euro. Boekingen via
booking.com.

Zie ook de flyer van De Gouden Bock.

Fromagerie Forianne

Sinds mei 1998 zit deze gezellige kaas- en specialiteitenwinkel in het prachtige en historische centrum van Middelburg. Eigenaars Roy en Forianne, streven er naar om samen met hun medewerkers een compleet, mooi en gevarieerd assortiment neer te zetten. Forianne verkoopt  “Forianne’s Middelburg” een heerlijk romige kaas uit de Beemster. De winkel biedt de variaties jong t/m overjarig. Verder bent u hier aan het juiste adres voor een breed en variërend assortiment buitenlandse kazen, heerlijke Belgische vleeswaren, salade’s en paté’sm heerlijke olijven, tappenade’s, peppadew’s en olijfolie.

Italiaans Restaurant La Piccola Italia

Italië in het klein ervaar je bij, de naam zegt het al, La Piccola Italia op het Damplein. Dit sfeervolle restaurant is binnen én buiten Middelburg befaamd om haar authentieke Italiaanse keuken. Het restaurant heeft een klein terrasje aan de voorkant en een ruim terras in de achtertuin.

Met elkaar houden we de stad open.
#bewustmiddelburg

Bekijk snel alle maatregelen voor de binnenstad van Middelburg. Met elkaar houden we de stad open.
Alle informatie is te vinden op deze pagina.

Bewust Middelburg