The Tosti Club Middelburg

Soms hoor je van die verhalen waar je kippenvel van krijgt, op de goede manier. Verhalen van mensen die hun passie volgen, hun dromen waarmaken. Coen Heijkoop (toen 12) had zo’n droom. Met een passie voor Oudhollandse molens, en alles wat daarbinnen gebeurt wist hij zijn vader te overtuigen om zelf aan de slag te gaan met brood. Het resultaat? The Tosti Club.

Silvy’s gusti e sapori – Pizzeria

Na hun trattoria in de Stationsstraat in Middelburg opende Silvana en Etienne samen met hun zoon ook een tweede zaak in Middelburg: een pizzeria in de Lange Noordstraat, pal naast het stadhuis. Natuurlijk kun je als gast ook hier genieten van de Sardijnse keuken. Met pizza’s uit de houtoven!

Smaak en beleving: dat zijn de twee woorden die centraal staan voor het eten van Silvana. Silvana Sterman-Piras is het trotse gezicht achter Silvy’s gusti e sapori samen met haar man Etienne. Ze is van origine Sardijns en deze invloeden kun je terugzien op de menukaart. Van zuppetta di pesce tot risotto en natuurlijk verse pasta.

Na de koksopleiding in Italie is ze naar Nederland gekomen om zichzelf verder te specialiseren op het gebied van koken en de Italiaans/Sardijnse keuken. Na gewerkt te hebben in diverse restaurants is ze is 2013 voor zichzelf begonnen met Silvy’s gusti e sapori.

Sapori staat voor beleving. Voor Silvana belangrijk, want eten is niet alleen om je maag te vullen, maar ook om te genieten. Gusti staat voor smaak, want welke smaken zijn lekkerder en puurder dan die van de Italiaanse keuken.

Beleef ook de smaak van Silvy’s gusti e sapori en kies datgene wat bij uw smaak past. Of het nou de catering is voor een feestje of bedrijfsmatig in uw keuken verse pasta gebruiken: alles is mogelijk. Wij maken gebruik van mooie producten rechtstreeks uit Sardinië en staan voor eerlijk en authentiek eten. Net als op Sardinië. Nieuwsgierig? Reserveer een tafel via onze website. Wij hopen u snel te kunnen begroeten in ons restaurant!

Zeeuws Ministerie van Chocolade & Culinaire Zaken

Minister-President Kate (destijds 4 jaar oud) opende op 1 juli 2013 het 1e Zeeuwse Ministerie ooit. En wat voor één; Het Zeeuws Ministerie van Chocolade & Culinaire zaken! Twee geschoolde Chef-Koks (Marco & Manon), die nagenoeg letterlijk de chocolade inrolde, begonnen hier met het maken van bonbons en ander chocoladewerk.

Bonbons gemaakt van Belgisch Callebaut chocolade, klein van formaat & rijk aan smaak. De basis is van echte roomboter, volle 40% room en echt fruit. Daar waar mogelijk bezuinigen we als echte Zeeuwen graag op suikers. De houdbaarheid komt hierdoor op ca. 4 weken.

Smaken die toegankelijk zijn en smaken die verrassen; gecaramelisserd Zeeuws ontbijtspek, bolus, mango/ wasabi, sateh, Single origine Brasil gecombineerd met Bowmore whiskey, banaan/rode peper. De smaken rouleren dagelijks; er zijn gemiddeld zo’n 30-35 smaken op voorraad. Ook ontwikkelen we regelmatig nieuwe smaken, en hiermee zijn we nog lang niet klaar.

Grieks restaurant Onassis

”Onassis As Greek as it Gets!

Restaurant Onassis in de Lange Noordstraat, is pal naast het oude stadhuis van Middelburg gevestigd. Het restaurant afficheert zichzelf als  ‘as Greek as it gets!’. Simple as that! Maar bij deze zaak kun je ook terecht voor heerlijke steaks. Van dinsdag t/m donderdag wordt er ook geserveerd een aparte Mezedes (tapas) kaart. De vleesproducten van Onsassis zijn voorzien van een keurmerk: Greenious. Greenious staat voor vlees dat wordt geproduceerd met aandacht voor dierenwelzijn en milieu, zonder concessies te doen aan kwaliteit en smaak. 

Wouters & Wouters Advocaten

Wouters & Wouters Advocaten is een advocatenkantoor met twee kantoren in Zeeland (Middelburg en Burgh-Haamstede). De vestiging in Middelburg is gevestigd in de Lange Noordstraat. Bij Wouters & Wouters  Advocaten zijn meerdere advocaten werkzaam, die in totaal 60 jaar ervaring hebben. Ze beschikken over voldoende specialisaties om het totale rechtsgebied aan te kunnen.

Het Geveltje

Liefhebbers van antiek zijn bij ‘t Geveltje aan het juiste adres. U vindt er historisch waardevolle meubelen, gebruiksgoederen en voorwerpen. Met grote zorg en op kwaliteit geselecteerde items, uit uiteenlopende periodes.

Galerie De Vier Gemeten

Sinds juli 1996 is galerie/kunsthandel ‘De Vier Gemeten’ gevestigd in het oude stadscentrum van Middelburg.  Eigenaar, oud-zeeloods en kunstverzamelaar Joost Jan (J.J.) Bakker (Eindhoven,1945) heeft zijn hart niet alleen aan de zee verpand, maar sinds de jaren zeventig ook aan de Zeeuwse, Vlaamse en Hollandse schilders die in de jaren 1900-1960 op Walcheren woonden en werkten of er regelmatig kwamen. Met name het eiland Walcheren, de tuin van Zeeland, was een lustoord voor beeldende kunstenaars. Speciaal die eerste helft van de 20e eeuw heeft de grote belangstelling van Joost Bakker. Hoewel… ook het heden zijn interesse heeft, gezien de jaarlijkse tentoon-stellingen van hedendaagse Zeeuwse beeldende kunstenaars in zijn galerie. Zo zijn de bekende kinderboeken schrijver/illustrator Wim Hofman (1941) en de Middelburgse-New Yorker de fijnschilder Leendert van der Pool (1945) vertegenwoordigd in zijn galerie.

Indigo

Als ambachtelijke lijstenmakerij onderscheidt Indigo zich door het zelf maken van alle lijsten.  Deze winkel in de Lange Noordstraat in Middelburg heeft een uiteenlopende collectie lijststaven. Die zagen ze op maat, zetten ze in elkaar en werken ze bij. Ten slotte behandelen ze de lijsten volgens allerlei afwerkingstechnieken. Het komt regelmatig voor dat schilderijen te groot of te duur zijn om te vervoeren. Daarvoor adviseren de experts ook op locatie over het inlijsten of restaureren van de doeken. Indigo heeft de disciplines in huis om allerlei restauraties aan kunstwerken, lijsten of gravures in eigen huis uit te voeren.