Wij Zijn de Stad

Facebookpagina Wij zijn De Stad!

De Facebookpagina Wij zijn De Stad is een podium voor mooie verhalen, foto’s, interviews en opinie over de binnenstad van Middelburg. Voor bewustwording om lokaal je inkopen te doen en je eigen vertrouwde winkeliers te steunen.

In een tijd dat de binnenstad verder onder druk komt te staan (zie ontwikkelingen ZEP) dragen wij met ondernemers en consumenten uit dat WIJ de stad zijn. Op sociaal, economisch en cultureel gebied. En daar draag je (ook als gemeentelijk bestuur) zorg voor!

We geven de ondernemer een gezicht

Door middel van korte interviews, storytelling, leuke foto’s en nieuwtjes willen de band tussen de lokale consument en winkelier/horeca-ondernemer versterken. Sympathiek en origineel. Niet gericht op aanbiedingen, maar op de passie voor de binnenstad. We vragen u foto’s en teksten met ons te delen, maar kunnen ook zomaar bij u binnen lopen voor een gesprek!

Culturele festivals dankzij ondernemers

Wij zijn De Stad benadrukt het sociale en culturele belang van een levendige binnenstad. Het geeft de credits aan de lokale organisatoren van (culturele) festivals zoals de Stadsfeesten Middelburg, Nacht van de Nacht, de Mosselfeesten Middelburg en City of Dance. Stuk voor stuk eigen ondernemers die veel tijd, werk en geld investeren in de beleving van onze binnenstad. En niet te vergeten de vele ondernemers die festivals, sportverenigingen en culturele instellingen sponsoren. Goud waard!

Winkelgebied op ZEP? Binnenstad 2020? Discussieer mee!

We zijn ook een community die vragen stelt en ruimte biedt voor discussie. Waarom een nieuw perifeer winkelgebied, terwijl de hondstrouwe binnenstadsondernemer het economisch gezien toch al niet makkelijk heeft? Is een nieuw project op ZEP echt de ontwrichting van een prachtige binnenstad waard?

Wij zijn benieuwd naar uw verhaal!

Wees welkom om uw verhalen, foto’s en meningen met ons te delen! Laat zien hoe mooi onze stad is, geef nieuws door en maak gebruik van het podium om uw mening te geven. Tips? Mail gerust naar wijzijndestad@gmail.com!

Wij zijn De Stad wordt beheerd door Edwin Mijnsbergen (bekend van o.a. de website Middelburg Dronk) en Jelmer Oskam in samenwerking met de VOM. En hopelijk versterkt door u!

24-07-2015