#bewustmiddelburg

Samen houden we de stad open.

Fiets

Tussen 11:00 uur en 18:00 mag er in het kernwinkelgebied van Middelburg niet worden gefietst. Ook het parkeren van de fiets is niet toegestaan. Er zijn alternatieve fiets parkeerplaatsen aan de rand van het kernwinkelgebied.

Winkelen

De meeste winkels zijn op maandag van 13:00 uur tot 18:00 uur en dinsdag tot en met zaterdag van 10:00 uur tot 18:00 uur open. Op de eerste zondag van de maand is het koopzondag. Bij alle winkels worden de corona- maatregelen die daar gelden bij de ingang aangegeven.

Auto

Het aantal parkeerplaatsen voor auto’s van bezoekers is beperkt in het centrum. Parkeer bij voorkeur in de parkeergarages of op de parkeerterreinen. Deze worden via borden aangegeven.

Eten & drinken

De Middelburgse horeca is gelukkig weer open, al zijn er nog wel beperkingen en maatregelen die landelijk ook gelden. Zie ook het overzicht van horecagelegenheden in de stad.

Wandelen

Wij vragen u om in het kernwinkel- gebied zoveel mogelijk rechts te wandelen. Is het daar te druk? Geniet dan van een wandeling buiten dit gebied, bijvoorbeeld over de bolwerken.

Rondvaart

Ontdek Middelburg vanaf het water met bijvoorbeeld de rondvaart. Het aantal passagiers is gemaximeerd, reservering via de website van Rondvaartboot Middelburg wordt geadviseerd.

Voorzieningen

In de stad vindt u op verschillende plaatsen openbare toiletten. Lees voor gebruik de regels die daar gelden.

Cultuur

De meeste culturele instellingen zijn open voor publiek. Hierbij geldt dat u vooraf een ticket moet reserveren. Kijk voor de meest actuele informatie op de website van het museum dat u wilt bezoeken.

De weekmarkt

De weekmarkt is op donderdag van ’s morgens 8:00 uur tot ‘s middag 16:30 uur open. Vermijd de drukke momenten.

Informatie

Zijn er vragen tijdens uw bezoek aan onze stad. De Tourist Shop is te vinden in de Drvkkery gevestigd aan de markt.