Zeeuws Archief

Het Zeeuws Archief is het Regionale Historische Centrum (RHC) van Zeeland. Het beheert en bewaart de archieven en collecties van Zeeuwse overheden, particulieren en bedrijven. Daarnaast is het Zeeuws Archief specialist in digitale duurzaamheid: het biedt digitale opslag, authenticiteit en toegankelijkheid in het Zeeuws e-Depot.

Missie
Het Zeeuws Archief is dé werkplaats om de geschiedenis van Zeeland persoonlijk te ontdekken en te onderzoeken. Het beheert en bewaart de archieven en collecties van overheden, particulieren en bedrijven in Zeeland. Het Zeeuws Archief is specialist op het gebied van digitale duurzaamheid en biedt digitale opslag, authenticiteit en toegankelijkheid in het Zeeuws e-Depot.

Archieven en collecties
In het Zeeuws Archief in Middelburg kun je de archieven raadplegen van rijks- en provinciale instellingen zoals de Kamer van Koophandel, het Kadaster en de rechtbank, maar ook de archieven van de Provincie Zeeland, het Waterschap Scheldestromen en de gemeenten Kapelle, Middelburg, Terneuzen, Veere en Vlissingen en Schouwen Duiveland.

Steeds meer Zeeuwse overheden brengen ook hun digitaal gevormde archief over in het Zeeuws Archief. Voor deze digitale archieven is het Zeeuws e-Depot ontwikkeld.

Verhalen over Zeeuws Archief

Flashbacks! Glimpen van Middelburg in de periode 1991-1993

Ah ja! De periode 1991-1993. Daar hebben we zelf toch nog een paar herinneringen aan. We vervulden onze dienstplicht in die tijd, en maakten in die kazernes de meest wonderlijke […]

Afbeelding #020 voor het verhaal Flashbacks! Glimpen van Middelburg in de periode 1991-1993
16 okt 2021