De Smaak van Toen

De broden van de Smaak van Toen zijn gemaakt met 100% desem, en bevatten geen gist. De broden gaan weer terug naar de oer-Hollandse broodcultuur. Bakker Voordijk had 120 jaar geleden misschien nog nooit gehoord van ‘desem’, maar één van de belangrijkste ingrediënten voor zijn brood was een stuk deeg van de vorige dag. In dit deeg hadden de de natuurlijke gisten de overhand gekregen, en zou dus op zekere hoogte vergeleken kunnen worden met een desemcultuur zoals wij hem in deze tijd kennen. Prachtig om zo weer terug te gaan naar de Smaak van Toen.

Midden in de binnenstad van Middelburg vind je bakkerswinkel De Smaak van Toen. Hier haal je mooie ambachtelijke producten die met liefde en passie gemaakt zijn. Ambacht en liefde voor het vak is de basis voor elk product wat De Smaak van Toen in de Langeviele maakt. Als leden van een echte Bakkersfamilie ligt hun hart en ziel in het maken van de mooiste en lekkerste producten.

Bliek Meesterbakkers

Bij Bliek Meesterbakkers geloven ze in ambachtelijk, puur brood. Het familiebedrijf is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een begrip in Zeeland en omstreken. Een moderne bakkerij met een ambachtelijke achtergrond.

Hema

Wereldberoemd met de tompoucen en de rookworst, maar de Hema is natuurlijk veel meer dan dat! De winkel heeft ook een uitgebreide collectie kinder-, dames- en babykleding. Ook voor nieuwe schoolspullen, taarten en make-up kun je bij Hema terecht. Of gewoon voor een ontbijtje en een kop koffie.

Zeeuws Ministerie van Chocolade & Culinaire Zaken

Minister-President Kate (destijds 4 jaar oud) opende op 1 juli 2013 het 1e Zeeuwse Ministerie ooit. En wat voor één; Het Zeeuws Ministerie van Chocolade & Culinaire zaken! Twee geschoolde Chef-Koks (Marco & Manon), die nagenoeg letterlijk de chocolade inrolde, begonnen hier met het maken van bonbons en ander chocoladewerk.

Bonbons gemaakt van Belgisch Callebaut chocolade, klein van formaat & rijk aan smaak. De basis is van echte roomboter, volle 40% room en echt fruit. Daar waar mogelijk bezuinigen we als echte Zeeuwen graag op suikers. De houdbaarheid komt hierdoor op ca. 4 weken.

Smaken die toegankelijk zijn en smaken die verrassen; gecaramelisserd Zeeuws ontbijtspek, bolus, mango/ wasabi, sateh, Single origine Brasil gecombineerd met Bowmore whiskey, banaan/rode peper. De smaken rouleren dagelijks; er zijn gemiddeld zo’n 30-35 smaken op voorraad. Ook ontwikkelen we regelmatig nieuwe smaken, en hiermee zijn we nog lang niet klaar.

Bakker Bart

Bakker Bart is een franchiseketen van bakkerswinkels op toplocaties. De formule wordt geleid en ondersteund door Bart’s Retail B.V., de franchiseorganisatie. In 1977 werd de eerste Bakker Bart geopend in Nijmegen en sindsdien is het concern doorgegroeid naar 170 winkels. Alle Bakker Bart-winkels werken met vers deeg en bakken dagelijks verse broodproducten. En dat proef je!

De Middelburgse vestiging in de Lange Delft wordt gerund door Aladin Desmedt.

De Juf

De Juf is een winkel waar ambachtelijk gemaakte taarten, koekjes en andere zoetigheden worden gemaakt en verkocht. Al hun producten worden met liefde en aandacht dagelijks vers gebakken in de winkel. Je kunt zien hoe ze bereid worden, want er wordt een hele dag door gebakken. Ook kun je hier terecht voor een bak koffie of thee met gebak. Er is achterin de zaak zitplaats.

Met elkaar houden we de stad open.
#bewustmiddelburg

Bekijk snel alle maatregelen voor de binnenstad van Middelburg. Met elkaar houden we de stad open.
Alle informatie is te vinden op deze pagina.

Bewust Middelburg