array(3) {
  [0]=>
  int(53958)
  [1]=>
  int(53959)
  [2]=>
  int(53960)
}

100 jaar jong: Bos Men Shop is voortaan Hofleverancier

Even dachten we dat Middelburg weer een winkel heeft met het predicaat ‘Hofleverancier’, maar dat is niet helemaal waar. Bos Men Shop mag het koninklijke wapen sinds gisteren weliswaar voeren, maar alleen in Goes. Daar is het bedrijf 100 jaar geleden begonnen. De eerste winkel in Middelburg werd in 1981 geopend.

Dat maakt deze mijlpaal natuurlijk niet minder feestelijk. We citeren onze collega’s van Zo Goes:

“Zo bijzonder dat we aanwezig waren! Bos Men Shop heeft deze ochtend uit handen van burgemeester Margo Mulder en Commissaris van de Koning in Zeeland de heer Han Polman het Predicaat Hofleverancier ontvangen. Het is het derde bedrijf in de binnenstad van Goes dat een koninklijk wapen mag voeren.

In de prachtige trouwzaal van het stadhuis aan de Grote Markt verzamelen familie, vrienden, collega’s om het predicaat uitgereikt te zien worden aan de vierde generatie van de familie Bos. Een mooie speech voor een mooi bedrijf met ‘naam en faam’, trotse gezichten en een verdiend applaus. Van 1922 Bos Kleeding Magazijn tot 2022 Bos Men Shop.

Bos Men Shop is het vijfde bedrijf in Goes dat het koninklijke wapen mag voeren. Eerder kregen juwelier Fabery de Jonge, Knieriem (producent van onder meer verkeersborden en kunststof producten) en schoenservice Hillebrand al het predicaat Hofleverancier. De Hollestelle Groep mag zich zelfs Koninklijk noemen. Die eer is alleen weggelegd voor grote bedrijven. Het predicaat Hofleverancier is bedoeld voor kleine en middelgrote ondernemingen.

Het predicaat Hofleverancier werd in 1815 ingevoerd door Koning Willem I. Het wordt toegekend voor 25 jaar, daarna kan het worden verlengd. Ook Bos Men Shop mag een wapen op hun pand hangen.”

Ook wij feliciteren Cees en Eefje hartelijk! Binnenkort besteden we graag weer eens aandacht aan de twee Middelburgse winkels. Bos Men Shop heeft zich recent ook aangesloten bij de Vereniging Ondernemers Middelburg. Dat is dubbel feest!

Foto’s: Zo Goes

Gerelateerde verhalen

Afbeelding #000 voor het verhaal Een vernieuwde Bos Men Shop aan de Markt
Een vernieuwde Bos Men Shop aan de Markt

Als je ons zou vragen welk Middelburgs winkelpand het meest prominent is durven we dat niet te zeggen, maar het pand van Bos Men Shop aan Lange Delft 1 zou […]

9 apr 2018

Volgende verhalen

Afbeelding #000 voor het verhaal In beeld: de City Meet Middelburg van South West Coast Drivers
In beeld: de City Meet Middelburg van South West Coast Drivers

“Niet burnen, niet revven, niet driften en niet racen”. De liefhebbers van autoclub South West Coast Drivers wisten door die instructies, die op de posters van het evenement City Meet […]

27 mrt 2022
Afbeelding #000 voor het verhaal Dana van Belzen uit Middelburg verkozen tot Miss Beauty of Zeeland 2022
Dana van Belzen uit Middelburg verkozen tot Miss Beauty of Zeeland 2022

Zij is Miss Beauty of Zeeland! Dana Van Belzen is gisteravond in de Mythe in Goes verkozen tot Miss Beauty of Zeeland 2022/2023. “Ja jeetje, wat een avond was dit […]

28 mrt 2022
Afbeelding #006 voor het verhaal 1 jaar Supping Zeeland in Middelburg
1 jaar Supping Zeeland in Middelburg

Feestje! Gisteren bestond Supping Zeeland 1 jaar. Dat werd natuurlijk op gepaste wijze gevierd, met een mooi toertje door de grachten van Middelburg. In de groep van de club lezen […]

28 mrt 2022