Geplaatst op 01 februari 2020

35 jaar HEMA Middelburg! Anneke de Nooijer met pensioen

Toen Nicolien Nova ons vorige week vroeg of we ervoor voelden om een paar foto’s te komen maken in de HEMA in Middelburg, tijdens de laatste werkdag van een collega, hoefden we niet lang na te denken. We weten namelijk dat het bij HEMA wemelt van de medewerkers die al vele jaren bij het bedrijf werken, en die veel verhalen kunnen vertellen over (de geschiedenis van) de stad. Punt is alleen dat er bij veel grootwinkelbedrijven niet zomaar gefilmd of gefotografeerd mag worden op de winkelvloer. Dit was dus een buitenkansje.
 
Toen we gisteren naar de winkel in de Lange Delft liepen hadden we eerlijk gezegd geen flauw idee bij wie we moesten zijn. Eenmaal binnen bleek dat de dame in kwestie, Anneke de Nooijer, ook niet wist wie wij waren, althans: ze wist niet dat we zouden komen. Maar ze was blij verrast en reageerde erg spontaan.
 
Zo leerden we al snel dat ze de moeder is van een goede bekende van ons, Da Pee, een man met wie we redelijk wat stevige concertjes bezochten in het verleden. We vonden het grappig om te horen dat moeder Anneke zulke concerten ook geweldig vindt. “Mij pest je niet met de Dropkick Murphys hoor!” Een vrouw naar ons hart, wisten we meteen.
 
In de kantine van HEMA, op de tweede verdieping, vertelde Anneke vervolgens graag iets over die 35 jaar bij het bedrijf en over haar plannen voor de komende tijd. Ze gaat nu eerst eens lekker drie weken niksen. In de ochtendjas op de bank hangen bijvoorbeeld. Ze heeft groot gelijk. Dat is heerlijk.
 
We bedanken Anneke nogmaals voor al die jaren, en we wensen haar een heel fijn pensioen. En als we elkaar dan ooit nog eens bij een of andere punkrockband treffen, en Peter al crowdsurfend door de zaal of tent gaat, dan drinken wij samen een biertje aan de bar 🙂

 
Tot de volgende! Deze is voor jou:
 

Delen op

Met elkaar houden we de stad open.
#bewustmiddelburg

Bekijk snel alle maatregelen voor de binnenstad van Middelburg. Met elkaar houden we de stad open.
Alle informatie is te vinden op deze pagina.

Bewust Middelburg