array(10) {
 [0]=>
 int(10666)
 [1]=>
 int(10667)
 [2]=>
 int(10668)
 [3]=>
 int(10669)
 [4]=>
 int(10670)
 [5]=>
 int(10671)
 [6]=>
 int(10672)
 [7]=>
 int(10673)
 [8]=>
 int(10674)
 [9]=>
 int(10675)
}

5 jaar Wij zijn De Stad in 10 hoogtepunten

Vijf jaar Wij zijn De Stad – Middelburg! En dat niet alleen: gisteren kreeg deze pagina ook het 15.000e duimpje! Als het gaat om het aantal volgers zijn het er nog eens 800 meer. Da’s buitengewoon toch?

Het is hoe dan ook een mijlpaal, die we – net als bij eerdere mijlpalen – graag benutten om jullie te bedanken. Voor de belangstelling en de betrokkenheid. Voor de reacties en alle deelacties. Voor de tips en de vragen. Voor het zijn van deze stad. Bij dezen!

Mensen vroegen ook naar ónze hoogtepunten in die eerste vijf jaar. Omdat het er heel veel zijn vinden we dat nog een lastige maar een paar memorabele momenten komen natuurlijk wel meteen in ons op, zoals:

1. Die eerste editie van ‘Wij zijn De Actie’, in het voorjaar van 2017. Om een eerdere mijlpaal te vieren deden we een oproep bij Middelburgse ondernemers, voor een leuk pakket. Uiteindelijk gaven er meer dan 150 prachtige dingen weg. We waren overdonderd en zamelden in met het zweet op de kanis. Prachtig was ’t!

https://wijzijndestad.com/verhalen/update-wij-zijn-de-actie-nog-72-adressen-te-gaan/

2. Het bezoekje aan de wolwinkel van mevrouw Mes- van Lokven op de Pottenmarkt, in november 2014. Wat een mooie vrouw, en wat een mooie verhalen. We zijn nog altijd trots op haar!

Op bezoek bij…mevrouw Mes-van Lokven

3. De opening van Boutique Hotel The Roosevelt, in maart 2015. Niet alleen omdat het een prachtig hotel was geworden, maar ook omdat die opening voor ons gevoel het begin markeerde van een nieuwe bloeiperiode voor ‘slapen in Middelburg’. Sindsdien zijn er vele B&B’s en hotels bijgekomen, of gerenoveerd. De vraag naar bedden is dan ook groot. Dat zegt ook iets over de belangstelling voor Middelburg zelf.

Hotel The Roosevelt geopend in Middelburg

4. Een website voor Wij zijn De Stad, in augustus 2015! WZDS begon als proef van 3 maanden, met alleen een Facebookpagina. De proef werd een paar keer verlengd en vervolgens werd besloten ook wijzijndestad.com te lanceren. Die werd gebouwd door Z2 (met een make-over in november 2017). Voor ons het bewijs dat de proef was geslaagd, en dat dit platform een mooie toekomst tegemoet ging. Blij, blij, blij.

https://wijzijndestad.com/verhalen/een-website-voor-wij-zijn-de-stad/

5. We mochten mee gaan vlaggen in Malle Betje, trokken sprintjes door de torentjes van de Abdij, we stonden op daken van kerken en rijksmonumenten, bezochten de watertoren en het hoogste punt van Toorenvliedt. We zagen veel van al die mooie gebouwen die zijn te vinden in onze stad en hopen in de toekomst nog veel meer te zien. Het letterlijke hoogtepunt van al die uitstapjes was dan toch het uurtje met stadsbeiaardier Janno Den Engelsman, in juni 2018 bovenin de Lange Jan. Zo tof, zulke dingen!

https://wijzijndestad.com/verhalen/een-website-voor-wij-zijn-de-stad/

6. Een stad is nergens zonder de mensen die het onderhoud verzorgen. We genoten van alle inkijkjes bij de bedrijven en organisaties die dat doen. Een bezoek dat minstens evenveel indruk op ons maakte als dat recente bezoek aan Torentijd was dat aan de Middelburgse begraafplaats en het crematorium.

De gemeente is De Stad 2: het inrichten van de stembureau’s

7. Het barst van de mooie evenementen in Middelburg. Ieder jaar weer genieten bij de Culikaravaan, stuiteren bij Pokoe of op City of Dance, en slobberen bij alle bierfestivals en Mosselfeesten. Als hoogtepunt zouden we kunnen kiezen voor de zondag van de Stadfeesten van dit jaar, of die ene keer dat we in redelijk kennelijke staat op het podium stonden bij Kraantje Pappie, in april 2017. Toch kiezen we voor een ander momentje, omdat het zo hilarisch was: met z’n tienen naar dat kleinste discotheekje ter wereld. Wat een gekkigheid was dat, tijdens dat Buitenfeest in juni 2018!

Filmpje: een heerlijk Buitenfeest in Middelburg

8. Zonder humor gaat alles kapot. Dat willen we niet. Humor moet. Wat hébben veel gelachen he? Maar we schrokken wel een beetje hoor, toen bleek dat velen dachten dat de IKEA echt naar Middelburg zou komen. En wij geloofden het ook gewoon niet, van die bekeuring voor dat kunstwerk. Van die paal met z’n verhaal genoten we gewoon. Maar de origineelste was misschien toch die 1 april-grap van 2017. Heel even waren we Vlissingen, en Vlissingen was Middelburg. Geniaal.

https://wijzijndestad.com/tag/humor/

9. 2017 stond in het teken van 800 jaar Middelburg en was ook daarom heel bijzonder. Waar we dat jaar echt van genoten was de M800 Horeca Battle. Dat deden we nu eens niet vanuit Wij zijn De Stad maar, samen met Helen Bihi-Zenou, vanaf die speciale pagina. We vonden het zó tof om te zien hoe 34 Middelburgse horecabedrijven hun best deden om met originele inzendingen te maken. En hoe hoog de gunfactor was op dat moment. De strijd werkte gek genoeg juist heel verbindend. Soms kijken we nog filmpjes terug op de pagina, zoals deze van Thijs Goedbloed, die verkleed was als Harald M. Bergmann. Schitterend toch?

https://www.facebook.com/watch/?v=179305909263823

10. Ik ben De Stad, jij bent De Stad, Wij zijn De Stad. Al die mooie Middelburgers. Soms markant, soms verlegen. Het maakt allemaal niet uit. Wij wonen hier. We zijn trots op wie we zijn en wat we hebben. Daar raken we nooit over uitgepraat.

https://wijzijndestad.com/tag/middelburgers/

Volgende verhalen

Afbeelding #000 voor het verhaal #Middelburg op Instagram, juli 2019
#Middelburg op Instagram, juli 2019

Juli begon koud en eindigde bloedheet. Maar het was wel een mooi maandje toch? Mosselfeesten, City of Dance en heul veel toeristen. Die delen gelukkig soms ook foto’s op Instagram, […]

3 aug 2019
Afbeelding #007 voor het verhaal Een nieuwe bestemming voor Achter het Hofplein 43
De verbouwing van Achter het Hofplein 43: een rondleiding door Cristel Barto

De uitzending van Nieuws en Co, afgelopen dinsdag, ging onder meer over Zeeuwen die (niet) terugkeren naar Zeeland. De mannen van de Zeeuwse Connectie, die achter de ZeeuwseVacaturebank.nl zitten, kwamen […]

4 aug 2019
Afbeelding #000 voor het verhaal Kunst! Cultuur! Kermis! Een mooie zomerzondag in Middelburg
Kunst! Cultuur! Kermis! Een mooie zomerzondag in Middelburg

Waf een heerlijk dagje vandaag! Iedereen is ontspannen, lekkere muziekjes her en der, gezellig druk bij de kunstmarkt, en ook de kermis draait in een zondags tempo. Fijn zo!

4 aug 2019