array(1) {
  [0]=>
  int(11271)
}

5 jaar Wij zijn De Stad! Over de redactie

Wij zijn De Stad bestaat vijf jaar! Hoe we dat gaan vieren weten we nog niet precies, maar dat komt nog wel goed. Uit de reacties onder een eerder bericht over het jubileum maakten we op dat het sommige mensen wel leuk lijkt om nu eens een interview te zien met de mensen achter deze pagina en website.

Dat gaan we niet doen, maar voor de geïnteresseerden is het misschien aardig om te weten dat er in het verleden door verschillende media aandacht is besteed aan dit platform. Onderaan dit bericht een paar links.

De kern van het verhaal is dat ‘Wij’ eigenlijk geen team is. De redactie bestaat momenteel uit een persoon, Edwin. Dat die gast altijd in de wij-vorm schrijft heeft te maken met de begintijd in de zomer van 2014, toen het idee nog was dat twee personen de teksten zouden schrijven. De wij-vorm paste ook goed bij de naam en het doel van de pagina, vonden we toen. Die manier van schrijven hebben we, uhm ik, vervolgens altijd aangehouden.

Wie Edwin is weten sommige mensen al. Voor de mensen die het niet weten: hij is 48 en woont in Middelburg sinds 1978. Tot 2000 had hij heel veel verschillende baantjes in Middelburg (en daarbuiten), vervolgens werkte hij 10 jaar bij de Zeeuwse Bibliotheek en rondde hij alsnog een opleiding informatiemanagement af. Hij is online sinds 1995 en was ook toen al veel bezig met communities en andere digitale ontwikkelingen. Vanaf 2005 blogde hij intensief in de bibliotheekwereld, en ging hij aan de slag met toen nog nieuwe platformen als Twitter, Ning, Facebook, enzovoort. Hij ging ook schrijven voor vakbladen.

Na zijn vertrek bij de bibliotheek in 2010 ging Edwin aan de slag als ZZP’er. Hij verzorgde en verzorgt voor een hele reeks bedrijven en organisaties de (sociale) media en begon in 2010 met Middelburg Dronk en later, samen met anderen, ook met de zustersites. Later kwam daar de groep ‘Ik geef weg -Walcheren’ bij. In 2014 begon hij, in samenwerking met de Vereniging Ondernemers Middelburg, het betaalde experiment Wij zijn De Stad. Dat werd later dan weer een structureel project, met website en andere kanalen op sociale media.

Eigenlijk is dat over jezelf schrijven in de derde persoon net zo schizofreen als in de eerste persoon meervoud, maar wat geeft het? Het gaat nu even om een impressie van de redactie, toch? Afvinken maar!

Over ‘onze’ manier van werken, met alleen die iPhone en een laptopje, valt ook nog wel wat te vertellen. Dat doen ‘we’ dan weer in een volgend bericht!

Links:

Artikel ‘Wij zijn Edwin Mijnsbergen’

https://krantenbankzeeland.nl/issue/pzc/2015-07-11/edition/null/page/37

https://www.pzc.nl/walcheren/edwin-mijnsbergen-tegendraadse-toetsenbordactivist~ac9e7b41/

Een beetje uitleg bij ‘Wij zijn De Stad’

Foto: Annette Eekman.

Volgende verhalen

Afbeelding #000 voor het verhaal Helaas: Witteveen permanent gesloten
Helaas: Witteveen permanent gesloten

Spijtig: de Middelburgse vestiging van Witteveen is definitief gesloten. Vandaag wordt de winkel leeggehaald. De medewerkers lieten weten dat ze alle klanten hartelijk bedanken. Wij op ons beurt wensen hen […]

23 jul 2019
Afbeelding #000 voor het verhaal Terug in de Lange Delft: het Prominent Goed Zitten Café
Terug in de Lange Delft: het Prominent Goed Zitten Café

Positief nieuws! Tien maanden na de sluiting van van der Sloot Schoenmode komt er een nieuwe bestemming voor het pand aan Lange Delft 48. Het gaat weliswaar om een tijdelijke […]

24 jul 2019
Afbeelding #000 voor het verhaal Ook daarom zijn we De Stad!
Ook daarom zijn we De Stad!

Op kreten valt altijd iets af te dingen. Ook op ‘Wij zijn De Stad!’ Maar zo’n kreet heeft meerdere betekenissen. Neem nu deze week. Buiten dit platform om was er […]

25 jul 2019