array(1) {
  [0]=>
  int(4849)
}

50 jaar café Seventy-Seven in Middelburg

Zeker, als je op wijzijndestad.com zoekt op het woord ‘Seventy’ krijg je meer dan tachtig treffers. Trouwe volgers van dit platform wéten wat dat prachtige café voor ons betekent. We noemen de zaak liefkozend ‘de Hut’, ‘ons kantoor’ of ‘onze tweede huiskamer’. Soms vragen mensen die ons er twee opeenvolgende dagen zien zitten ‘of we eigenlijk wel naar huis zijn gegaan.’

Het is allemaal waar, maar óók waar is dat we nog nooit een uitgebreide reportage hebben gemaakt van Sev. Dat vinden we er te dik bovenop liggen ofzo, of het raakt té veel aan dat wat we liefhebben. Verzin zelf maar een goede reden anders.

Maar vandaag beste mensen, vandaag bestaat Seventy-Seven precies vijftig jaar. Dat jubileum zagen we uiteraard al een tijdje aankomen. Twee weken geleden riepen we tijdens een vochtig overleg dan ook dapper uit dat we deze keer écht voor een mooie impressie zouden gaan, met toffe quotes van eigenaar Kees, en met fijne beelden van alle mensen die er werken, werkten en komen, én met een greep uit de honderden archiefbeelden die we in de loop van de tijd verzameld hebben van de zaak.

En tuurlijk: we zouden veel nadruk leggen op al die legendarische mensen die Sev maakten en maken tot dat wat het is. Lies, de voormalige mama van het geheel. Jan, de schoonmaker die er al meer dan veertig jaar werkt. Jaap, die er al komt sinds de tweede openingsdag, in juli 1970. De eerste eigenaar Ad, die vorige week nog een paar sterke verhalen uit de begintijd kwam delen op het terras.

Maar jullie voelen al wel: ook deze unieke kans laten we schieten, om de doodeenvoudige reden dat er in deze periode geen mogelijkheden zijn voor een goed feestje. Omdat Seventy zichzelf nu even niet kan zijn. “Zo wil je liever niet op de foto”. Dat stond eind jaren negentig op de website van Cafe Rooie Oortjes. Zoiets dus, maar dan anders.

Maar de belofte staat hoor, die uitgebreide ‘reportage’ volgt nog. Want het feit dat er nú geen feestje gegeven wordt betekent niet dat er niks gaat gebeuren. Dat grote feest komt volgende zomer, en daar wordt een jaar lang naar toegewerkt. Om te beginnen met een serie nostalgische ansichtkaarten in de geest van Boomerang, waarvan de eerste vanaf vandaag verkrijgbaar zijn in Seventy. Over alle andere verrassingen later meer.

En dan hebben we ook nog dit korte filmpje, dat we op de valreep maakten met Bob Roosdorp en Marente Smit, op basis van een lied dat JP de Klerk speciaal voor deze gelegenheid aan het schrijven is. Te gek hoor!

We feliciteren alles en iedereen van Seventy hartelijk. Doe hier nog wat!

Filmpje: op YouTube.

Zie ook het artikel in de PZC van vandaag. ‘Seventy-Seven is al 50 jaar een begrip in Middelburg’:

https://www.pzc.nl/walcheren/seventy-seven-is-al-50-jaar-een-begrip-in-middelburg-jong-en-oud-iedereen-voelt-zich-hier-thuis~a7e0fbf8/

Volgende verhalen

Afbeelding #000 voor het verhaal Zee(uw)post: ‘Het is nou bevrijt voor alle verdriet.’ Moeder Pieternelle Jans uit Middelburg vertelt haar zoon Adriaen over het verlies van zijn pasgeboren dochter (18 april 1664)
Zee(uw)post: ‘Het is nou bevrijt voor alle verdriet.’ Moeder Pieternelle Jans uit Middelburg vertelt haar zoon Adriaen over het verlies van zijn pasgeboren dochter (18 april 1664)

In de serie Zee(uw)post vertelt Johan Francke van de ZB op het Abdijplein in Middelburg over de brief van Moeder Pieternelle Jans uit Middelburg die haar zoon Adriaen vertelt over […]

3 jul 2020
Afbeelding #000 voor het verhaal Lancering Happy Stones Walcheren in Middelburg
Lancering Happy Stones Walcheren in Middelburg

Weet je nog, dat verhaal over die Duitse zwerfkei op een Middelburgs bankje, van oktober vorig jaar? Dat krijgt nu een vervolg, in de vorm van de lancering van Happy […]

3 jul 2020
Afbeelding #000 voor het verhaal Ontdek Middelburg
Ontdek Middelburg

Toen we begin mei vertelden over de manier waarop Middelburg werkte aan een veilige en prettige binnenstad in een rare periode konden we natuurlijk nog niet voorzien wat er nog […]

3 jul 2020