array(1) {
  [0]=>
  int(11710)
}

A Tribute to Woodstock in Middelburg, in augustus

Het evenement is pas over anderhalve maand, op 15, 16 en 17 augustus, maar we besteden nu al graag een beetje aandacht aan Tribute to Woodstock Middelburg, omdat we het gewoon een heel tof initiatief vinden.

Een gratis Middelburgs muziekfestival als ode aan dat prachtige feest in de zomer van 1969, waar zó veel legendarische artiesten en bands speelden dat het je gewoon een beetje doet duizelen.

In Middelburg staan er natuurlijk wat minder bands, maar toch: 18 bands in drie dagen, 6 per dag, die allemaal een uur komen spelen. Gratis. Voor nop. Zomaar. Als cadeautje aan Middelburg. Da’s toch gewoon cool? Op https://woodstockmiddelburg.nl/bands kun je er meer over lezen.

We schoven gistermiddag even aan bij het bestuur van de stichting die dit alles organiseert. Daar leerden we ook dat de organisatie nog op zoek is naar vrijwilligers, die willen helpen achter de bar, bij toezicht en andere dingen. Voor eten en drinken wordt natuurlijk gezorgd. Belangstellenden kunnen zich melden bij Renny Minnaert of bij Maurits Portier.

We leerden ook dat sponsoren ook nog van harte welkom zijn. De kosten zijn nu voor de helft gedekt. Ook daar kun je meer over lezen op de website van het festival.

Op de vraag of dit een eenmalig of terugkerend festival wordt konden de vier nog geen antwoord geven. “Maar over vijftig jaar gewoon weer, dat sowieso!”

Wij hopen zelf dat het hele plein voor Desafinado Jazz Eetcafe vol zal lopen, en dat een van de bands dan de I-Feel-Like-I’m-Fixin’-to-Die Rag zal spelen, van Country Joe and the Fish. Da’s echt een lievelings van ons. “Give me an F!”

Meer lezen:

https://woodstockmiddelburg.nl/

https://wijzijndestad.com/agenda/tribute-to-woodstock-middelburg-2019/

https://www.omroepzeeland.nl/nieuws/113699/Middelburg-eert-Woodstock-met-driedaags-festival

https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_performances_and_events_at_Woodstock_Festival

Volgende verhalen

Afbeelding #000 voor het verhaal De Herman Faukeliusschool in het Jeugdjournaal
De Herman Faukeliusschool in het Jeugdjournaal

We zagen al aardig wat foto’s online, van de leerlingen van groep 8 van de Herman Faukeliusschool, die op de laatste lesdag in klederdracht door Middelburg gingen, maar dit jaar […]

3 jul 2019
Afbeelding #000 voor het verhaal Bij de Algemene Ledenvergadering van de VOM, 2 juli 2019
Bij de Algemene Ledenvergadering van de VOM, 2 juli 2019

De Wet van Hofstadter: ‘Alles duurt langer dan je denkt, zelfs als je rekening houdt met de Wet van Hofstadter’. De Algemene Ledenvergadering van de VOM, gisteravond in Kloveniersdoelen, duurde […]

3 jul 2019
Afbeelding #000 voor het verhaal Een kleine kroegentocht, over Middelburgse wateren
Een kleine kroegentocht, over Middelburgse wateren

Wat is het toch altijd leuk om te zien hoe snel (veel) mannen schakelen naar hetzelfde niveau als ze biertjes aan het drinken zijn, zelfs als ze elkaar niet zo […]

3 jul 2019