Geplaatst op 02 juli 2019

A Tribute to Woodstock in Middelburg, in augustus

Het evenement is pas over anderhalve maand, op 15, 16 en 17 augustus, maar we besteden nu al graag een beetje aandacht aan Tribute to Woodstock Middelburg, omdat we het gewoon een heel tof initiatief vinden.

Een gratis Middelburgs muziekfestival als ode aan dat prachtige feest in de zomer van 1969, waar zó veel legendarische artiesten en bands speelden dat het je gewoon een beetje doet duizelen.

In Middelburg staan er natuurlijk wat minder bands, maar toch: 18 bands in drie dagen, 6 per dag, die allemaal een uur komen spelen. Gratis. Voor nop. Zomaar. Als cadeautje aan Middelburg. Da’s toch gewoon cool? Op woodstockmiddelburg.nl/bands kun je er meer over lezen.

We schoven gistermiddag even aan bij het bestuur van de stichting die dit alles organiseert. Daar leerden we ook dat de organisatie nog op zoek is naar vrijwilligers, die willen helpen achter de bar, bij toezicht en andere dingen. Voor eten en drinken wordt natuurlijk gezorgd. Belangstellenden kunnen zich melden bij Renny Minnaert of bij Maurits Portier.

We leerden ook dat sponsoren ook nog van harte welkom zijn. De kosten zijn nu voor de helft gedekt. Ook daar kun je meer over lezen op de website van het festival.

Op de vraag of dit een eenmalig of terugkerend festival wordt konden de vier nog geen antwoord geven. “Maar over vijftig jaar gewoon weer, dat sowieso!”

Wij hopen zelf dat het hele plein voor Desafinado Jazz Eetcafe vol zal lopen, en dat een van de bands dan de I-Feel-Like-I’m-Fixin’-to-Die Rag zal spelen, van Country Joe and the Fish. Da’s echt een lievelings van ons. “Give me an F!”

youtu.be/Jk68D91hTXw

Meer lezen:

woodstockmiddelburg.nl/

wijzijndestad.com/agenda/tribute-to-woodstock-middelburg-2019/

www.omroepzeeland.nl/nieuws/113699/Middelburg-eert-Woodstock-met-driedaags-festival

en.wikipedia.org/wiki/List_of_performances_and_events_at_Woodstock_Festival


Delen op