Geplaatst op 24 mei 2019

Aanschuiven bij cursisten van Taalhuis Walcheren

Wat leuk! Gisteren troffen we op het terras van Sint John, op de Vismarkt in Middelburg, een groep studenten van Taalhuis Walcheren. Samen met docente Corine werd, onder het genot van een bakje koffie, de laatste lesdag van dit seizoen gevierd. We mochten even aanschuiven en waren gewoon een beetje verbaasd over de verhalen die we hoorden. Wat een diversiteit zeg!

We spraken kort met een Portugese, een Braziliaanse, een Noorse (Nederlandse van geboorte), een Turkse en een Bulgaarse (een Turkse van geboorte). Ze wonen allemaal al jaren in Middelburg en zijn om uiteenlopende redenen bezig om hun kennis van de Nederlandse taal bij te spijkeren. De lessen die Corine -op vrijwillige basis – verzorgt worden allemaal in het Nederlands gegeven.

Deze korte kennismaking smaakte wat ons betreft naar meer. Het is zó interessant om al die verhalen te horen. Neem nu de Noorse cursiste. Ze is geboren in Vlissingen maar verhuisde op haar derde met haar moeder mee naar Noorwegen, die in de Zeeuwse havenstad een Noorse zeeman had ontmoet. Ze groeide vervolgens daar op, in een klein plaatsje (“Ja, ik vind Middelburg best een grote stad”). Nu is echter weer teruggekeerd naar haar geboortestreek, samen met háár Noorse man en kinderen. Da’s best bijzonder toch?

Hoe dan ook: bij Taalhuis Walcheren is iederéén van harte welkom. Wil je er meer over weten? Kijk dan eens op www.dezb.nl/wat-we-doen/taalhuis-walcheren.html.

En deze dames? Die wensen we een hele mooie zomer!


Delen op

Met elkaar houden we de stad open.
#bewustmiddelburg

Bekijk snel alle maatregelen voor de binnenstad van Middelburg. Met elkaar houden we de stad open.
Alle informatie is te vinden op deze pagina.

Bewust Middelburg