array(11) {
 [0]=>
 int(31069)
 [1]=>
 int(31070)
 [2]=>
 int(31071)
 [3]=>
 int(31072)
 [4]=>
 int(31073)
 [5]=>
 int(31074)
 [6]=>
 int(31075)
 [7]=>
 int(31076)
 [8]=>
 int(31077)
 [9]=>
 int(31078)
 [10]=>
 int(31079)
}

Achter de schermen bij City of Dance Middelburg

Meestal zijn wij niet zo van de plannen en voornemens, maar voor City of Dance festival 2016 maken we graag een uitzondering. Dit jaar viert de organisatie namelijk het 16-jarig jubileum. Dat op zich is al een uitgebreide terugblik op al die mooie jaren waard, maar deze editie staat ook in het teken van allerlei veranderingen. Daarom hebben we het plan opgevat om de komende twee maanden met enige regelmaat aandacht te besteden aan de voorbereidende activiteiten van Martin en Elina Priem (en dochter Priscilla).

Afgelopen maand schoven we alvast twee keer aan in ZanziBar Middelburg, waar het stel uitgebreid de tijd nam om te vertellen over de plannen voor dit jaar. De grootste verandering is natuurlijk dat het festival zelf verhuist naar een nieuwe locatie in Middelburg. Het feest in de binnenstad, op zaterdagmiddag, blijft gewoon bestaan, maar de voormalige City Party verhuist van Hof van Tange naar de omgeving van de Oude Veerseweg. Ook nieuw is dat festivalgangers de mogelijkheid tot kamperen wordt geboden, op de festivalcamping. Dat kan – old skool – met een eigen tent, maar er worden ook tenten verhuurd. Als wij zouden blijven slapen zouden we waarschijnlijk wel gaan voor zo’n Festipi. Waanzinnig toch?

De inhoudelijke kant van het festival is te omvangrijk om hier in z’n geheel te belichten. Beter kijk je gewoon zelf even, bijvoorbeeld op http://www.cityofdancefestival.nl/line-up/zaterdag-16-juli. Als je naar beneden scrollt zie je daar ook de acts en activiteiten die losstaan van de DJ’s en andere artiesten. Een kapper, sjoelbakken, Middelburgse cafés, een stormbaan: één ding is wel zeker: COD gaat nog veel meer festival worden dan het al was.

De familie Priem heeft er de komende weken de handen vol aan en wij gaan graag van tijd tot tijd langs om te zien wat daar allemaal bij komt kijken. We gaan wellicht op bezoek bij de DJ-contest in Middelburg of Vlissingen, we zijn benieuwd welke lokale creatievelingen zich aanmelden voor Cre-Activity (alle disciplines zijn welkom!) maar we willen Martin ook nog wel eens aan de tand voelen over de vraag waarom die Parade ooit uit de programmering verdween. Daar beginnen Middelburgers nogal eens over.

Wordt hoe dan ook vervolgd! City of Dance is De Stad!

Foto’s: Wij zijn De Stad en diverse bronnen op Middelburg Dronk.

Volgende verhalen

Afbeelding #000 voor het verhaal Een lesje vakmanschap bij het Zeeuws Ministerie van Chocolade
Een lesje vakmanschap bij het Zeeuws Ministerie van Chocolade

Het zou eigenlijk niet veel uit moeten maken, maar als je iets schrijft over vrienden is het toch wat lastiger om neutraal te blijven dan wanneer je schrijft over mensen […]

24 mei 2016
Afbeelding #000 voor het verhaal Parkeren in Middelburg? Geen probleem!
Parkeren in Middelburg? Geen probleem!

Het parkeerprobleem in Middelburg? Ook opgelost 🙂 Foto Turfkaai 23 mei: Bo Wesdorp

24 mei 2016
Afbeelding #000 voor het verhaal Vragen over Middelburg in mei 1940
Vragen over Middelburg in mei 1940

Hebben we wel eens gezegd dat we de meest uiteenlopende vragen krijgen, bij Wij zijn De Stad? Soms denken we wel eens: we hadden nog steeds bibliothecarissen moeten zijn. Maar […]

26 mei 2016