Geplaatst op 20 februari 2016

‘Adres Onbekend’ zoekt de broers en zussen van Joke van Hemert

Omdat we samen meer weten: het radioprogramma KRO Adres Onbekend zoekt voor Joke van Hemert haar broers en zussen. Heeft iemand tips? Van de website:

Joke groeit in de jaren 60 op in een groot gezin in Middelburg met 2 broertjes en 6 zusjes. Haar vader Johan van Hemert werkt hard als metselaar. Om zijn grote gezin te kunnen onderhouden, werkt hij ook veel in de avond. Moeder Sjaan van Hemert is thuis en zorgt voor de kinderen. “Mijn moeder was streng, bikkelhard en impulsief. Het was thuis niet warm of gezellig.”

Voor Joke is de situatie thuis al snel niet meer vol te houden. “Mijn moeder miste haar oude leventje, van voordat ze kinderen had. Dat uitte ze richting ons, de kinderen”. Zodra het kan, gaat ze op zichzelf wonen. Ze is dan 17 jaar. Als Joke het huis uit gaat is eigenlijk meteen het contact verbroken met de familieleden. Vader en moeder spreekt ze niet meer. Vader overlijdt in 1978. Moeder in 2004.

Er is 1 zus waarmee ze in de jaren 90 nog wel eens contact heeft; Martha. Zij woonde destijds aan de Prinses Irenestraat in Westkapelle en was getrouwd met een Hoogesteger. “Door een misverstand over een verjaardag is dit contact helaas verbroken.” Ook met een broer heeft Joke geprobeerd contact te leggen. “Het was niet de juiste periode om het contact met hem weer aan te halen in die tijd. Hij had veel aan zijn hoofd.”

Joke mist het contact met haar broers en zussen. “Mij is niet bekend waar iedereen zich tegenwoordig bevindt. Stel dat er vandaag of morgen iemand van ons overlijdt, dan is het toch te gek voor woorden dat je nooit meer contact hebt gehad met elkaar?”

Aanknopingspunten:

* familie van Hemert uit Middelburg
* Vader Johan van Hemert en moeder Sjaan Dorselaer
* 7 dochters en 2 zoons
* Martha, Joke, Jack, Els, Willy, Lia, Leo, Cobien en Tineke
* geboren in de periode van 1955 tot 1967
* Tineke van Hemert is een nakomertje en is geboren in 1977 of 1978

Zie ook:

adresonbekend.kro.nl/seizoenen/2015/afleveringen/21-02-2016/joke_van_hemert_zoekt_haar_broers_en_zussen

en

twitter.com/adresonbekend/status/701055229035286529

Tags:

Delen op