Geplaatst op 09 april 2018

Alain Desmedt pleit voor een ‘open stad’ op zondagen

Vandaag ontvingen we een mail van Alain Desmedt van Bakkerbart Middelburg. Er moest hem iets van het hart over de (koop-) zondagen in Middelburg. Wij delen zijn bericht graag. Hier en daar hebben we zijn tekst iets aangepast. Wat denken jullie ervan?

Beste ondernemers van Middelburg,

Ik wil even wat kwijt, drie dingen welgeteld. De eerste koopzondag in April viel op eerste pasen. Er was een mooie paasmarkt maar de winkels waren dicht. Ok, denk ik dan, het is eerste pasen. Wat meestal gebeurt als een koopzondag op een speciale dag valt, wordt deze verzet. Maar dus toch geen koopzondag op 8 April, wel weer een leuke markt georganiseerd door Bert v/d Zwaag, alleen geen winkel open. Jammer want er waren veel toeristen en plaatselijke mensen die aan ons vroegen “hoe laat gaat de stad open?”. Nogmaals: jammer.

Tweede punt, de fietsen stalling op het Zusterplein is nu al een aantal keer op de zaterdag gesloten, waarom??? Ook daar lopen mensen over te klagen, onze achterkant van de winkel zit daar tegenover en als wij dan eens naar buiten gaan hoor ik niks anders dan “hè, gesloten”. Winkelend publiek dat de fiets wil stallen of even een plasje moet doen, nee dat kan niet op Zaterdag in Middelburg, jammer.

En als laatste, ik hoor via een collega ondernemer dat er is gesproken met de grotere winkelketens met de vraag of eens gebrainstormd kan worden of er meer kan worden gedaan met de zondagen in het zomerseizoen. Een goed initiatief, waar iedereen van op de hoogte zou moeten zijn. Middelburg is een mooie stad en moet leuk en interessant blijven voor de plaatselijke bevolking maar ook zeker voor de toerist, deze laatste zoekt vaak naar iets te doen op zondag, maar als ze telkens weer op een gesloten stad stuiten dan is het een keer klaar denk ik, ook dat zou jammer zijn.

Met vriendelijke groet,

Alain Desmedt

BakkerBart Middelburg

Gerelateerd:

wijzijndestad.com/verhalen/welkom-bij-de-vom-bakker-bart-middelburg/Meer verhalen over Bakker Bart

Welkom bij de VOM, Bakker Bart Middelburg!

Toen we vorige week aan kwamen lopen bij Bakkerbart Middelburg zagen we meteen iets dat ons nog niet eerder was opgevallen: deze bakker bezorgt ook aan huis. Eigenaar/Franchisenemer Alain Desmedt…

Lees meer