Geplaatst op 17 juni 2016

All Ears Hoorzorg sluit zich aan bij Wij zijn De Stad

Super! Sinds vorige week heeft Wij zijn De Stad/VOM er weer een nieuw lid bij: All Ears Hoorzorg, gevestigd aan de Korte Delft 4 in Middelburg. Ook deze keer waren wij weer erg blij om die aanmelding binnen te zien komen, en maakten we meteen een afspraakje om een bloemetje (van Pluk de dag, bloemen en sfeer) te bezorgen en even kennis te maken.

Zelf hebben wij tot op de dag van vandaag –gelukkig- nog geen hoortoestel nodig gehad. We wisten daarom op voorhand zeer weinig over het werk van een audicien en al helemáál niets over de omvang van de hoortoestellenmarkt, de ontwikkelingen op hoortoestellengebied, enz. Mede daarom was de ontmoeting met vader Erik en dochter Fréderique van Wijngaarden behalve prettig ook leerzaam. Zonder te veel flauwe woordgrapjes te willen maken: we hoorden allemaal dingen die nieuw voor ons waren. Over de grote gevolgen van de veranderingen bij zorgverzekeraars voor het vak, bijvoorbeeld, maar ook over de consequenties van de voortschrijdende techniek. Erik legde uit dat hij begin jaren 90 apparatuur zelf nog wel kon repareren, maar nu niet meer. “Het is veel te geavanceerd geworden.”

Die opmerking konden we begrijpen. Fréderique had ons even daarvoor een hoortoestelletje van het merk Phonak laten zien, genaamd ‘Lyric’. Dat is momenteel de kleinste ter wereld, die niemand in je oor ziet zitten. Van de techniek weten we uiteraard niets, maar we snappen wel dat het niet eenvoudig is om daar aan te sleutelen. Dat niet iedereen zich zo’n toestel kan permitteren behoefde ook geen toelichting. Zo’n Lyric is voor de hoortoestellen wat een iPhone is voor telefoons, of KEF of Bose voor speakers. Behoorlijk wat duurder, maar dan heb je ook wat. Maar All Ears heeft natuurlijk wel meer te bieden dan alleen hoortoestellen uit het bovensegment. Het assortiment is veel breder dan dat.

Het grappige is dat winkel eigenlijk helemaal niet nieuw is. Erik opende in 1999 al een filiaal in Middelburg (in het pand aan Korte Delft 2, waar nu de ijssalon zit), in navolging van vestigingen elders in Zeeland. In de Krantenbank Zeeland vonden we onder meer een advertentie van een filiaal in Vlissingen, uit 1991. In 2014 werd All Ears BV verkocht aan hoortoestelgigant Connect Hearing (onderdeel van Sonova). Dat zei ons verder ook niks, maar dat is een keten met meer dan 2000 filialen wereldwijd.

Die overname bleek minder goed uit te pakken dan men had gehoopt. Juist dat persoonlijke dat All Ears altijd had geboden, de feeling met lokale gemeenschappen als het ware, viel daardoor weg. Daarom heeft de familie van Wijngaarden de zeven winkels dit jaar teruggekocht (zie www.allearshoorzorg.nl) en de oude naam teruggegeven. All Ears is nu weer een echt familiebedrijf. Ook moeder van Wijngaarden en een broer van Fréderique werken in het bedrijf. En ze vinden het maar wat leuk om weer terug te zijn in Middelburg. Om de terugkeer in de stad te vieren gaf de familie afgelopen woensdagavond een buurtborrel. Gezellig!

Over dat mooie pand valt ook nog veel te vertellen, maar dat bewaren voor de keer dat we eindelijk eens toekomen aan een duik in de geschiedenis van de Korte Delft. We zien toeristen daar altijd wel even naar boven kijken, om de gevel te bewonderen. Nou, we kunnen wel melden dat de binnenkant ook prachtig is. Er zijn slechtere plekken om je winkel en hoofdkantoor te runnen.

Welkom terug in Middelburg, familie van Wijngaarden, en welkom bij Wij zijn De Stad. Dat we nog maar veel van jullie mogen horen!

Krantenknipsels en oude foto’s: digitaal.dezb.nl.


Delen op

Met elkaar houden we de stad open.
#bewustmiddelburg

Bekijk snel alle maatregelen voor de binnenstad van Middelburg. Met elkaar houden we de stad open.
Alle informatie is te vinden op deze pagina.

Bewust Middelburg