Geplaatst op 03 mei 2016

Alles danst bij Inspiratiekamer No.7

Vanmiddag namen we een kijkje bij de opening van Inspiratiekamer No. 7 in de Korte Geere. Dit is de nieuwe winkel van Miranda van der Poel, die we nog kennen van haar vorige zaak Hart & Ziel in de Zusterstraat. Of het een inspirerende winkel is? Nou en of!

Miranda is erg gefascineerd door sierraden en accessoires uit Indonesië en Papoea-Nieuw-Guinea. Veelal met een spiritueel of ceremonieel karakter. “In die landen worden veel van dit soort voorwerpen gebruikt of gedragen bij bruiloften, geboorten of bij rouwverwerking”, zegt Miranda. “Er zit daarom enorm veel bezieling en liefde in.” En hoe Miranda aan al dat moois komt? Die neemt haar vriend Ger (beter bekend als Mr Djenghis van de bontmutsen op de Markt) zo nu en dan mee uit zijn reizen naar Indonesië.

De winkel is uitgedost met veel aardse kleuren en materialen uit de natuur. Naast de accessoires verkoopt Miranda (net als in Hart & Ziel) tweedehands kleding. “Ik ben heel erg voor recycling.” Ook hangen er zelfgemaakte schilderijen, staat er een verzameling mooie hoeden (“dat vind ik gewoon leuk”) en mag ook het wierook niet ontbreken. Miranda geeft ook nog eens graag wat woon- of kledingadvies. “Het gaat erom dat mensen geïnspireerd naar buiten lopen.”

Al met al herbergt Inspiratiekamer No.7 een mooie bonte verzameling in een knus winkeltje. Of zoals Miranda het zelf omschrijft: “Alles is hier aan het dansen. Het is een beetje druk en een beetje chaotisch. En dat past wel bij mij!”

Veel succes Miranda!


Delen op