array(22) {
 [0]=>
 int(54512)
 [1]=>
 int(54493)
 [2]=>
 int(54499)
 [3]=>
 int(54501)
 [4]=>
 int(54502)
 [5]=>
 int(54505)
 [6]=>
 int(54507)
 [7]=>
 int(54503)
 [8]=>
 int(54506)
 [9]=>
 int(54495)
 [10]=>
 int(54497)
 [11]=>
 int(54504)
 [12]=>
 int(54496)
 [13]=>
 int(54498)
 [14]=>
 int(54508)
 [15]=>
 int(54509)
 [16]=>
 int(54510)
 [17]=>
 int(54511)
 [18]=>
 int(54514)
 [19]=>
 int(54513)
 [20]=>
 int(54500)
 [21]=>
 int(54515)
}

AllSafe Mini Opslag opent eerste Zeeuwse vestiging in Middelburg

Jazeker, we zagen pand uit de grond gestampt worden in een paar maanden tijd, maar om een of andere reden bedachten we niet dat daar, tussen de Schroe- en de Tromboneweg, een nieuw bedrijf aan het verrijzen was. Misschien dachten we wel dat het hoorde bij de nieuwbouw van het politiebureau dat daar volgend jaar wordt geopend. We waren gewoon niet zo scherp, laten we het daar maar op houden.

Maar Middelburg is dus wel degelijk een bedrijf rijker. Deze week is de eerste Zeeuwse vestiging van AllSafe Mini Opslag geopend. Vestigingsmanager Mariam Azizova nodigde ons in een mailtje uit om een kijkje te komen nemen. Dat konden we mooi combineren met het bezoekje aan buurtjes Scalda Horeca, waar we donderdag ook op bezoek waren.

AllSafe bestaat al sinds 1999 en heeft veertig vestigingen in Nederland. Na het lezen van een paar online artikelen weten we dat het bedrijf flink aan het groeien is, zeker in de laatste paar jaar. In mei 2021 liet het bedrijf weten dat de omzet was gestegen tot boven de 30 miljoen euro. AllSafe kreeg in het eerste coronajaar er 21% meer zakelijke en 15% meer particuliere klanten bij. Die groei ging in de eerste helft van 2021 gewoon door.

Mariam, die in het verleden in Spar Zoutelande werkte, leidde ons enthousiast rond. Bij een bedrijf dat doet in opslag is natuurlijk niet zo gek veel te zien, maar toch keken we onze ogen uit. Nog niet eens de helft van de beschikbare ruimte is in gebruik genomen, maar toch is het al een indrukwekkend geheel.

Bij AllSafe kun je opslagruimte huren in vele varianten. Dat begint bij 1-3 kuub (formaat ‘kast’) en loopt tot 120 kubieke meter (de inhoud van een grote woning). Bij de bouw van het pand in Middelburg is duidelijk rekening gehouden met groeimogelijkheden. Met de eerste verdieping gebeurt nu nog even niks, maar dat kan over twee jaar zomaar anders zijn. Ruimte zat.

Het ziet er mooi strak uit allemaal. Een beetje futuristisch zelfs. Voor de liefhebbers: toen we door de gangen van AllSafe liepen voelden we ons weer heel even als Joanna Dark in die oude videogame Perfect Dark, die we dik twintig jaar gelden stuk speelden op de Nintendo 64. Dat zal wel iets te maken hebben met al die glimmende vloeren en deuren in het pand. Dat je de toegang tot het gebouw en je spullen beheert via een app op je telefoon hielp misschien ook. Dat ziet er gewoon fancy uit.

Hoe groot de markt voor opslag in Zeeland nu precies is durven we niet te zeggen, maar het lijkt erop dat de CEO van AllSafe, Eric Stubbé, goed weet wat hij doet. In een wat ronkend bericht wordt uitgelegd waarom hij ook graag een vestiging in Middelburg wilde openen. Over Stubbé zelf kun je ook genoeg lezen online. In dit artikel van De Ondernemer bijvoorbeeld.

Mensen bewaren veel, dat is een feit. Zelf richtten we ooit de groep Ik geef weg – Walcheren op, om overtollige spullen een tweede leven te geven, maar weggeven is natuurlijk niet altijd de oplossing. Sommige dingen wil je toch zelf houden. Als het dan niet meer allemaal in je huis past, dan moet je op zoek naar een andere oplossing.

Wat het kost en hoe het allemaal werkt kun je zelf bekijken op https://www.allsafe.nl/opslagruimte/middelburg/. Het dienstenpakket is breder dan je zou verwachten. Van de opslag van autobanden tot ondersteuning bij transport. Van de verhuur van postbussen tot de verkoop van verhuisdozen.

Hoe dan ook: we feliciteren AllSafe hartelijk, met de nieuwe vestiging. Welkom in Zeeland. En natuurlijk ook een duimpje voor Gemeente Middelburg. Zo is er toch weer een stuk van de grond aan die kant van de stad verkocht.

Gerelateerde verhalen

Afbeelding #010 voor het verhaal Restaurant Puur à la carte heropent na verbouwing Scalda locatie Podium Middelburg
Restaurant Puur à la carte heropent na verbouwing Scalda locatie Podium Middelburg

Scalda is aan! We hadden het eerlijk gezegd niet zo goed op het netvlies, maar er gebeurt veel bij Scalda op ZEP Middelburg momenteel. Het schoolgebouw (‘Locatie Podium’) wordt flink […]

8 apr 2022
Afbeelding #001 voor het verhaal Bouwvereenkomst Politiebureau Walcheren getekend
Bouwovereenkomst Politiebureau Walcheren getekend

Persmomentje! Vanochtend is op het terrein naast ZEP Middelburg de overeenkomst getekend tussen Politie Basisteam Walcheren en de aannemer die het nieuwe politiebureau Walcheren daar gaat bouwen, Denys Engineers & […]

10 jun 2021
Afbeelding #000 voor het verhaal Decathlon misschien toch niet naar Middelburg?
Decathlon misschien toch niet naar Middelburg?

We lezen van alles over Decathlon. Het ging altijd om grote vestigingen aan de rand van steden, maar het bedrijf komt geleidelijk tot andere inzichten. Openingen van kleinere winkels in […]

4 nov 2016

Volgende verhalen

Afbeelding #000 voor het verhaal Een foto-reconstructie van de oude Dampoort in Middelburg
Een foto-reconstructie van de oude Dampoort in Middelburg

Ah, tof dit: in het meest recente nummer van De Wete, van Heemkundige Kring Walcheren, lazen we een artikel van Tom Hoekstra, die een jaar of vier geleden in Middelburg […]

11 apr 2022
Afbeelding #001 voor het verhaal Onjuist
Onjuist

Oei, dit zijn van die dingen die we liefst niet zien gebeuren, maar we ontkomen er niet aan: er is een rectificatie nodig. Vanmiddag schreven we over de terugkeer van […]

11 apr 2022
Afbeelding #021 voor het verhaal Studentenvereniging A.L. Fides haalt 3137 euro op in strijd tegen kanker
Studentenvereniging A.L. Fides haalt 3137 euro op in strijd tegen kanker

Schoonheid siert de deugd. Dát is het credo van A. L. Fides, een van studentenverenigingen van University College Roosevelt. Fides organiseerde afgelopen zaterdag het evenement Race To Raise, een loop […]

12 apr 2022