Geplaatst op 12 februari 2020

Ambacht, passie en liefde: op bezoek bij De Smaak Van Toen in Middelburg

Ook De Smaak Van Toen heeft zich aangesloten bij de Vereniging Ondernemers Middelburg! Vanochtend gingen we op bezoek bij deze mooie bakkerswinkel in de Langeviele, om het team te verwelkomen met een bosje bloemen én om kennis te maken met medewerkers Jacomien en Corine, die ons graag meer vertelden over het bedrijf.

De Smaak van Toen is gespecialiseerd in bijzonder brood zoals desem- en speltbrood, maar je kunt er voor van alles en nog wat terecht, van ambachtelijke taarten en koeken, tot cakes en gewoon brood. In het uurtje dat we in de winkel waren liep de ene na de andere bekende binnen, ook veel ondernemers uit de directe omgeving. Het is handig, om nog even wat wat lekkers te scoren bij De Smaak van Toen, net voordat je je winkel opent.

We leerden vanochtend dat deze bakkerswinkel (de bakkerij zelf is in Goes gevestigd) veel vast klanten heeft. Met een pasje kunnen die in een puntensysteem sparen voor allerlei lekkers. Iedereen heeft zo z’n eigen redenen om vaste klant te zijn. We vonden het opmerkelijk om te horen dat best veel mensen komen voor het dik gesneden brood. “Dat vinden de kinderen zo lekker”. We hadden er geen idee van dat veel bakkers zo’n broodsnijmachine helemaal niet hebben.

Het lijkt ons leuk om t.z.t ook eens een kijkje te nemen in de bakkerij van De Smaak van Toen, in Goes, en kennis te maken met eigenaars Hans en Ellen en hun dochter Elsbeth, die het bedrijf t.z.t zal overnemen. Volgens Jacomien valt dat wel te regelen.

Maar goed, ook vandaag hebben we al heel wat opgestoken, leuk hoor!

Filmpje: youtu.be/fdxY9yd7XTU.

www.desmaakvantoen.nl/