array(1) {
  [0]=>
  int(10247)
}

Anders kijken! Bram Moens exposeert in Rechtbank Middelburg

We weten niet goed wat het is met deze week, maar we ontmoeten aan de lopende band leuke en creatieve Middelburgers die de mooiste dingen maken, en die stuk voor stuk eigenlijk veel meer te vertellen en te tonen hebben dan we kunnen laten zien in een paar minuutjes. De kennismakingen schreeuwen om vervolgsessies. Die komen er dan ook.

De eerste die we deze week spraken was Bram Moens, van M5 Recumbents. Zijn naam kennen we al jaren, o.a. van de beroemde (lig-) fietsen die hij maakt, en uit de tijd dat hij nog in de binnenstad was gevestigd. Maar gesproken hadden we hem dus nog nooit. Afgelopen maandag maakten we dan eindelijk eens kennis, in de publieke ruimte van Rechtbank Middelburg, waar Bram tot eind september een selectie uit zijn foto’s, schilderijen en tekeningen exposeert. Ook zijn zogenoemde ‘Minimal Bike’ is er te zien, én een vitrine met door Bram ontworpen ultralichte fietsonderdelen.

We probeerden het gesprek op de kunstwerken te houden, maar dat viel nog niet mee. We schoten van de schoonheid van Noorwegen zó naar de voordelen van een wiel dat maar twee spaken heeft. Dat zijn nu niet bepaald onderwerpen waar we dagelijks over zitten te bomen, maar juist daarom was het zo leuk. Allemaal stof tot nadenken.

En de expositie? Die is een bezoekje zonder meer waard. De foto’s verdienen een extra aanbeveling. Bekijk ze eens met je kinderen en probeer te raden wat je nu eigenlijk ziet. Het zou knap zijn als je alles herkent. En het is waar: je moet wel even een ID laten zien, om de hal te betreden, maar je bent van harte welkom hoor!

Een ding is zeker: eind september maken we nogmaals een afspraak met Bram (deze maakten we telefonisch, toen Bram net met zijn fiets op een berg in Noorwegen stond). We willen zijn atelier/bedrijfsruimte/werkplaats ook graag zien, en dan alsnog praten over al die andere dingen die hij ontworpen heeft. Gaaf man!

Meer lezen of bekijken? Daar ga je:

http://brammoens.nl
http://www.m5recumbents.com
http://www.minimal.bike
http://www.2-spoke.com/
https://www.pzc.nl/algemeen/snelste-wiel-ter-wereld-is-afkomstig-uit-middelburg~a550646d/
https://wijzijndestad.com/agenda/expositie-bram-moens/

Volgende verhalen

Afbeelding #000 voor het verhaal Wisselweekend! De Middelburgse agenda van 30-01 t/m 01-09 2019
Wisselweekend! De Middelburgse agenda van 30-01 t/m 01-09 2019

Dag augustus! Hallo september! Het belooft een zonnig en gezellig overgangsweekend te worden met veel leuke evenementen in de stadsagenda. Het overzicht kun je bekijken op https://wijzijndestad.com/agenda/. Een greep: Veel […]

30 aug 2019
Afbeelding #000 voor het verhaal Pop-up oldtimershop Langeviele officieel geopend
Pop-up oldtimershop Langeviele officieel geopend

Leuk, leuk: over een half uurtje opent wethouder Johan Aalberts de pop-up ‘Oldtimershop’ in de Langeviele, in het pand waar voorheen Blankenburgh wonen en slapen was gevestigd. Het is een […]

31 aug 2019
Afbeelding #000 voor het verhaal Mooie beelden! Een rondje Middelburg met Karel van de Beek en Anita Dekker
Mooie beelden! Een rondje Middelburg met Karel van de Beek en Anita Dekker

“Jullie moeten eens kennismaken met Karel Van de Beek. Die heeft veel te vertellen over Middelburg.” We kregen die tip al vaker, van meerdere mensen, maar het duurde even voordat […]

1 sep 2019