array(9) {
 [0]=>
 int(43928)
 [1]=>
 int(43933)
 [2]=>
 int(43925)
 [3]=>
 int(43930)
 [4]=>
 int(43926)
 [5]=>
 int(43931)
 [6]=>
 int(43929)
 [7]=>
 int(43932)
 [8]=>
 int(43927)
}

Angela en Moenica op zoek naar ADL-assistenten in de Sint Jansbuurt

We hebben nog veel te leren, als het gaat om het goede werk dat alle zorginstellingen in Middelburg doen. Zo wisten we tot vorige week dus ook niet welke organisatie zorg draagt voor de bewoners van de twaalf aangepaste woningen in het Hof van Sint Jan, tussen de Zuster- en de Hoogstraat.

Nu weten we dat het Fokus is. De zorgmethode noemen ze zelf ‘Fokuswonen’. De website opent meteen duidelijk: “Vrijheid en gewoon wonen met een fysieke beperking of handicap. Fokus maakt het mogelijk. Wij verlenen assistentie bij algemene dagelijkse levensverrichtingen (ADL), zoals aan- en uitkleden, toiletgang en eenvoudige verpleegtechnische handelingen. De cliënt bepaalt wanneer, waarbij en hoe. 24 uur per dag, 7 dagen per week. Zo houdt hij zelf de regie over zijn leven!”

 Daar staat in een notendop het werk van Moenica Sies bij Fokus samengevat. Ze had voorheen haar eigen winkel in de stad, maar doet nu alweer jaren dit werk naar volle tevredenheid. Dat doet ze onder meer bij Angela Maas, die na een ongeluk op een trampoline in een rolstoel belandde, en nu zo’n veertien jaar aan ’t Hof in Middelburg woont.

We gingen op bezoek bij de dames omdat Fokus nieuwe medewerkers zoekt voor de unit in Middelburg. Er is al een vacature en er komen er nog meer. Het mooie is dat je dit werk ook kunt doen zonder opleiding tot verzorgende. De benodigde bijscholing wordt door Fokus zelf geregeld.

Het team in Middelburg bestaat momenteel uit bijna alleen maar vrouwen, maar dat betekent niet dat mannen niet welkom zijn, integendeel! In dit filmpje vertellen Moenica en Angela meer over het werken en wonen in de Middelburgse binnenstad. Heb je interesse? Lees dan meer op de website van Fokus:

https://www.fokuswonen.nl/

https://www.fokuswonen.nl/1169/werken-bij/vacatures

Volgende verhalen

Afbeelding #000 voor het verhaal Hoera! Galerie T in Middelburg bestaat 25 jaar
Hoera! Galerie T in Middelburg bestaat 25 jaar

De ode aan Lia Hector brachten we vijf jaar geleden al eens. Ze zou niet willen dat we dat nog eens dunnetjes overdoen. Da’s redelijk zat, maar we staan graag […]

29 mrt 2021
Afbeelding #005 voor het verhaal Streekvervoer in Middelburg en Zeeland door de jaren heen
Streekvervoer in Middelburg en Zeeland door de jaren heen

Nee, het is zijn niet alleen foto’s van autobussen en touringcars in Middelburg, maar het bericht van ZB is te mooi om niet te delen: 50 jaar geleden in het […]

30 mrt 2021
Afbeelding #004 voor het verhaal Zo online: de uitreiking van de Four Freedoms Awards vanuit Middelburg
Zo online: de uitreiking van de Four Freedoms Awards vanuit Middelburg

Nog twintig minuten: dan begint de livestream van de uitreiking van de Four Freedoms Awards. Tijdens de uitzending op krijgen de laureaten van 2020 alsnog hun Four Freedoms Awards online […]

31 mrt 2021