Geplaatst op 27 juni 2018

Arduin: een Middelburgs protest met landelijk bereik

Natuurlijk horen we in ‘de wandelgangen van De Stad’ meer dan alleen maar mooie verhalen. Zo doen mensen helaas maar al te vaak een boekje open over allerlei interne (en externe) misstanden binnen organisaties. We luisteren altijd, maar we besteden maar zelden aandacht aan zulke onderwerpen. Daar zijn we gewoon het platform niet voor.

Toch gingen we afgelopen maandag even kijken bij het kantoor van Arduin, net over het spoor, omdat we wisten dat daar het ‘Witboek Arduin’ zou worden aangeboden bij de directie van de stichting, door medewerkers en de FNV Vakbond. Dat het witboek eigenlijk een zwartboek is merk je snel genoeg.

Van de 300 medewerkers die waren uitgenodigd om maandagavond te komen waren er nog nog geen 25 op komen dagen. Maar de directeur kwam inderdaad naar buiten en nodigde de aanwezigen uit binnen te komen voor een gesprek. Zonder camera’s erbij. Dat deed de mensen vrezen dat het op weinig uit zou lopen allemaal, maar zie: Marius de Nobel van Omroep Zeeland bleef anderhalf uur wachten een publiceerde diezelfde avond nog een item.

Dat leidde vervolgens tot aandacht in andere media én tot Kamervragen. Zo snel kan dat allemaal gaan. Een protest kan dus wel degelijk zinvol zijn, zelfs als het draagvlak ervoor gering is, of de angst bij velen te groot. Dat is bemoedigend.

Een greep:

www.omroepzeeland.nl/nieuws/106631/Als-het-je-niet-bevalt-dan-kun-je-gaan-Zwartboek-over-werkdruk-bij-Arduin

www.ad.nl/zeeland/medewerkster-arduin-collega-s-lopen-te-huilen-en-te-puffen-het-is-chaos~a3dc31a6/

www.ad.nl/zeeland/personeel-arduin-luidt-de-noodklok-over-werkdruk~a94e3fda/

www.omroepzeeland.nl/nieuws/106647/Klachten-over-te-hoge-werkdruk-Arduin-vinden-gehoor-in-Tweede-Kamer

Op YouTube een kort filmpje van afgelopen maandag.

Gerelateerd:

wijzijndestad.com/verhalen/de-ontwikkelingen-bij-arduin-een-tussenstand/


Delen op