Geplaatst op 02 februari 2017

Arjen de Pagter: van fietsenhandelaar tot ondernemer in vastgoed

Arjen de Pagter is een Middelburgse ondernemer die tegenwoordig vooral actief is in de wereld van vastgoed. Hij nodigt iedere Middelburger uit om verhalen te delen. Over vroeger, over nu en over de toekomst.

“Ik ben in 1955 geboren in het Gasthuis in Middelburg. Ik groeide op aan Achter de Houttuinen. Daar heeft mijn moeder 65 jaar gewoond. Ik ben regelmatig de provincie uit, maar lang blijf ik nooit weg. Middelburg is mijn thuis, mijn uitvalsbasis. Tegenwoordig woon ik aan de Seislaan, maar daarvoor heb ik altijd in de binnenstad gewoond. Aan de Houtkaai, in de Herenstraat en later in de Watertoren bij de Zuidsingel.

Het ondernemen en handelen zit er al van jongs af aan in. Mijn vader was een veehandelaar. Ik heb een tijdje voor hem gewerkt, maar die wereld lag me niet zo. Ik heb wel veel van hem geleerd. De handel zelf leerde ik kennen toen ik een jaar of 16 was. Begin jaren 70 was er veel vraag naar opoefietsen. Ik had er eentje gekocht voor tien gulden, die ik tot mijn verbazing meteen kon doorverkopen voor het dubbele bedrag. Daarop kocht ik weer een, die ik ook zo kwijt was. Toen ben ik advertenties in de krant gaan zetten, en kocht ik fietsen op in de hele provincie. Soms kwam ik met de trein terug uit Goes, met drie fietsen aan de hand. Die verkocht ik dan gewoon voor de deur, bij mijn ouders.

Die handel ging geleidelijk over in tweedehands spullen. Ik stond samen met Willem Jobse op de antiekmarkten op de Dam, met gevonden en gekregen spullen. Dat werd op een gegeven moment antiek. De zaken gingen prima. Ik stond in die tijd ook regelmatig op markten in Breda en Rotterdam. Mijn eerste winkeltje opende ik in de Zusterstraat, waar nu Dave Borstlap woont. Later verhuisde ik naar de Herenstraat, naar de panden waar mijn neef nog altijd De Pagter Antiek exploiteert. De handel in vastgoed begon rond 1991. Ik had toen nog een kledingzaakje in het pand waar nu café Die Lange zit: Jeans 1618. Dat pand verkocht ik toen aan Michael Telepary. Vanaf toen ging alles rollen.

Ik doe mijn werk nog altijd met veel plezier. Ik ben dol op het meedoen aan veilingen van vastgoed. Dat is prachtige handel. Ik vind het ook mooi om te zien dat mijn kinderen allemaal hun eigen weg zijn gegaan maar nu toch een voor een weer terugkomen naar Middelburg. Blijkbaar is dat ook hun thuis. En eigenlijk is dat wel logisch, toch? Als ik de geschiedenis van de stad bekijk kan ik maar een ding concluderen: de stad is nog nooit zo mooi geweest als nu.”


Delen op

Met elkaar houden we de stad open.
#bewustmiddelburg

Bekijk snel alle maatregelen voor de binnenstad van Middelburg. Met elkaar houden we de stad open.
Alle informatie is te vinden op deze pagina.

Bewust Middelburg