Geplaatst op 07 februari 2016

Atelier V en de Kunst- en Cultuurroute Middelburg

Het is waar: januari was een behoorlijk druilerige maand, maar er begint weer voorzichtig leven in de brouwerij te komen. Vandaag is het lekker zacht weer en in Zeeland wemelt het van de toeristen die carnaval ontvluchten. Dan treffen zij ‘t, want in Middelburg is het koopzondag, er zijn diverse optredens (zie www.uitinmiddelburg.nl/nl/agenda.htm) en ook de Kunst en Cultuurroute Middelburg is weer terug. Vandaag wordt het nieuwe seizoen geopend met tien ‘Zeeuwse Gasten’. Daar lees je meer over op goo.gl/iwcBrk en goo.gl/2O3TVK.

Als je de Kunstroute nu loopt is het misschien ook leuk om eens te gaan kijken bij een deelnemer die iets uit de route ligt: Atelier V, aan Verwerijstraat 34, net naast de Oostkerk, Middelburg. Atelier V is een van de locaties van Stichting Arduin in de stad, waar clienten o.a. keramiek, schilderijen en papier maché vervaardigen, uiteraard onder begeleiding van medewerkers van Arduin.

Wij waren een paar weken geleden op bezoek, omdat we hadden gelezen dat het Atelier op zoek was (en nog steeds is!) naar Middelburgse kunstenaars die daar willen exposeren. Ook -of vooral- het werk van beginnende kunstenaars is van harte welkom. Als je daar oren naar hebt kun je contact opnemen met het atelier.

Wij vonden het bezoekje reuzegezellig. We hadden toestemming gekregen om foto’s te nemen, maar we twijfelden of de clienten dat ook wel zagen zitten. Wel dus: ze lieten trots zien wat zij die dag gemaakt hadden of nog aan het maken waren. We mochten zelfs even de oven bekijken. Ondertussen kletsten we ook een beetje bij met de begeleiders. Twee van hen kennen we al vrij lang: Elli Viergever en Jikke Posthuma. Elli uit het uitgaansleven rondom de Markt, Jikke nog als voormalige barvrouw van café Meccano op het Damplein. Haar hadden we al jaren niet meer gezien! Op de eerste verdieping was Lena Moniharipon aan het werk. Haar kenden we dan weer niet, maar toen we later buiten stonden te kletsen bleken we toch heel wat gemeenschappelijke kennissen te hebben. Daar heb je dat grote durp Middelburg weer 🙂

Maar we dwalen weer eens af. Atelier V dus. Toegankelijk voor iedereen, én zeer betaalbaar. Zo’n uniek bord heb je voor een euro of vijf, maar als je wilt kun je ook zelf borden kopen bij de Blokker of Xenos en ze vervolgens laten beschilderen. Mooi toch?

Atelier V
Verwerijstraat 34
4331 TC Middelburg
Open tijdens de K&C route en van maandag t/m vrijdag 9.30 uur-16.00 uur.
E-mail: atelierv@arduin.nl

Tags:

Delen op

Met elkaar houden we de stad open.
#bewustmiddelburg

Bekijk snel alle maatregelen voor de binnenstad van Middelburg. Met elkaar houden we de stad open.
Alle informatie is te vinden op deze pagina.

Bewust Middelburg