array(12) {
 [0]=>
 int(44957)
 [1]=>
 int(44952)
 [2]=>
 int(44950)
 [3]=>
 int(44947)
 [4]=>
 int(44951)
 [5]=>
 int(44955)
 [6]=>
 int(44948)
 [7]=>
 int(44949)
 [8]=>
 int(44954)
 [9]=>
 int(44956)
 [10]=>
 int(44958)
 [11]=>
 int(44953)
}

Avontuur Twee: van dokterspraktijk naar droomhuis aan de Seisweg in Middelburg

Ooit stond er op de kop van de Seisweg eeuwenlang een boerderij of hof met de naam Valléeverte. Begin twintigste eeuw werd die boerderij gesloopt om plaats maken voor het huis dat tegenwoordig is te vinden op nummer 29. Dat werd gebouwd in 1903. Aanvankelijk behield het de functie van boerderijwoning, maar in 1950 kwam daar verandering in. Het werd een dokterspraktijk. Eerst die van Reijerse, later van de familie Lankhorst.

Vorig jaar kochten Joost en Ilonka het pand, met het idee het zeer grondig te gaan verbouwen om zo de voormalige dokterspraktijk te veranderen in een droomhuis. Sinds de aankoop deelt het stel hun verbouwingsavonturen via de Instagramaccount Avontuur Twee. Pas toen we daar op zeker moment in gesprek raakten met Ilonka beseften we dat we deze dame al eens hadden ontmoet op Tribute to Woodstock Middelburg, waar ze was in de rol als moeder van twee van de jonge bandleden van The Traveling Trashcans.

Op Instagram liet Ilonka ons weten dat we van harte welkom waren voor een korte rondleiding. Die kregen we eerder deze week. Het werd een leuke kennismaking met zowel het pand als met Joost en Ilonka, met als verrassend extraatje dat Ilja Mostert van het Zeeuws Archief ook nog even aanschoof. Hij woont sinds vorig jaar een paar deuren verderop en heeft zich, zoals het een nieuwsgierige archivaris betaamt, ook al een beetje verdiept in de geschiedenis van de boerderij en de omgeving. Trof dat even!

Als dit avontuur het einde nadert gaan we graag nog eens terug om het eindresultaat te bewonderen. Er is al veel werk verzet, maar klaar is #teambraamies zeker nog niet!

Volgende verhalen

Afbeelding #002 voor het verhaal Worden wie je bent: een expo voor Etty Hillesum op het Abdijplein in Middelburg
Worden wie je bent: een expo voor Etty Hillesum op het Abdijplein in Middelburg

Mocht je een dezer dagen over het Abdijplein lopen en jezelf afvragen wat al dat kleurrijke moois in de loggia is: dat is een expositie met kunstwerken en foto’s van […]

1 mei 2021
Terug van weggeweest: koopzondag en Kunstroute Middelburg op de eerste zondag van de maand

We krijgen de vraag – terecht – van verschillende kanten: is er ook weer Koopzondag in Middelburg, en Kunst en Cultuurroute Middelburg, op de eerste zondag van de maand, nu […]

1 mei 2021
Afbeelding #000 voor het verhaal De herinrichting van Kruidvat Lange Delft
De herinrichting van Kruidvat Lange Delft

Kruidvat Lange Delft pakt door op zaterdagavond. De winkel wordt heringericht en uitgebreid met zelfscankassa’s, daarom is het filiaal een weekje dicht.

1 mei 2021