Geplaatst op 16 december 2016

Bakkerij Schrieks bekroond met goud

Aan prijzen en verkiezingen besteden we graag aandacht, maar we zijn wel altijd op ons hoede. Je moet bijvoorbeeld wel weten wie een verkiezing organiseert, wat de criteria zijn, en of er eerlijk wordt vergeleken.

Toen we lazen dat de oliebollen van Brood en banketbakkerij Jan Schrieks deze week zijn ‘bekroond met goud’, door het Nederlands Bakkerij Centrum waren we natuurlijk blij voor ze, maar we wisten eerlijk gezegd niet goed hoe groot het belang van die bekroning is. Op de site van het NBC lezen we immers dat dit goud ook een promotiemiddel is. Maar het is óók een kwaliteitsstandaard, dat geeft wat ons betreft de doorslag: www.nbc.nl/nieuws/bekroond-met-goud-nieuwe-kwaliteitstandaard-bakkerijproducten-voor-consument

De verkoopsters in de zaak op de Markt waren in ieder geval heel trots op hun baas, die er volgens hun ook echt het hele jaar keihard aan heeft gewerkt. Daar heeft het NBC hem nu dus voor beloond. We hoorden een klant net 6 oliebollen bestellen en vroegen haar of de verkiezing daar iets mee had te maken. “Ja, eigenlijk wel”, lachte ze. Goud maakt nieuwsgierig.

Niet veel later stonden we nog even te kletsen op de weekmarkt, met Michel van Schaik van Van Schaik Stroopwafels. Die kent het NBC in Wageningen ook. “Dat is een serieus instituut in de bakkerswereld hoor, let op!”

Genoeg getwijfeld dus. Schrieks heeft goud en is daar met recht trots op. Wij nu ook. Gefeliciteerd mensen!


Delen op

Met elkaar houden we de stad open.
#bewustmiddelburg

Bekijk snel alle maatregelen voor de binnenstad van Middelburg. Met elkaar houden we de stad open.
Alle informatie is te vinden op deze pagina.

Bewust Middelburg