array(6) {
 [0]=>
 int(22675)
 [1]=>
 int(22676)
 [2]=>
 int(22677)
 [3]=>
 int(22678)
 [4]=>
 int(22679)
 [5]=>
 int(22680)
}

Bib’s heropent in de Langeviele, a.s. zaterdag

Nóg een opening in de Langeviele deze week! Aanstaande zaterdag opent Lisanne Karman-Veenstra haar winkel Bib’s aan Langeviele 69, in het pand waar tot voor kort het Finse Winkeltje zat. Bib’s verkoopt duurzame artikelen voor kinderen. Je kunt dan denken aan speelgoed maar ook aan wasbare luiers, het product waar het voor Lisanne allemaal mee begon. Tot voor kort was Bib’s gevestigd in InMiddels in de Lange Delft.

Bij de kennismaking gisteren vertelde Lisanne dat die luiers wel een dingetje zijn. Bij de wasbare variant denken veel mensen nog aan de doeken van weleer, maar tegenwoordig zien ze er gewoon heel hip uit. Wij vroegen nog plagend hoe belangrijk de hipheid van een luier is, maar dat is uiteraard niet waar het werkelijk om gaat. Luiers zorgen voor een heel groot afvalprobleem, terwijl het makkelijk anders kan. Google dat zelf maar eens, als je er meer over wilt weten.

Het nieuws van de verhuizing naar de Langeviele had Lisanne zelf al bekendgemaakt op de pagina van Bib’s maar ze had toch nog een primeurtje. In de winkel, waar nog druk geklust werd door de familie, stonden ook al heel wat (antieke?) kasten. Die gebruikt Lisanne om haar handel in te etaleren, maar de meubelen zijn ook te koop. Lisanne verkoopt die voor de familie de Kemel, die in de afgelopen jaren zelf een winkeltje had in de Gravenstraat. De familie zet die handel graag voort maar voelt er niet voor om nog hele dagen een winkel te runnen, terwijl Lisanne het graag combineert met haar eigen zaak. Een mooie oplossing zo!

Door Lisannes verhaal begrijpen we nu eindelijk ook waarom makelaar Mol het pand niet aanbood op de website. Ook zonder te adverteren stond te telefoon bij Mol al roodgloeiend. Het is inmiddels al zo gek in Middelburg dat de hoogste bieder vaak aan het langste eind trekt. In het geval van Lisanne was het echter ‘wie het eerst komt, het eerst maalt’. Ze had ook nog de optie op het naburige pand, waar tot voor kort Het Dierenparadijs zat. Dat pand is eigendom van dezelfde familie. Ook daar namen we nog even een kijkje. De familie was druk bezig met de renovatie van het geheel. Dát pand komt binnenkort weer beschikbaar voor de verhuur. Als je iets wilt in de Langeviele kun je er maar beter op tijd bij zijn!

We wensen Lisanne hoe dan ook veel succes met haar nieuwe Bib’s (ook al klinkt het wat gek, als je het zo zegt). Bij de opening zaterdag is er meteen een actie: korting op een product naar keuze, van 20%. Wij gaan die dag natuurlijk ook nog even kijken, naar het eindresultaat!

Gerelateerd:

https://wijzijndestad.com/verhalen/het-doek-valt-voor-het-finse-winkeltje-in-middelburg/

https://wijzijndestad.com/verhalen/het-dierenparadijs-en-pets-place-middelburg-gaan-samen-in-november/

Volgende verhalen

Afbeelding #000 voor het verhaal De Pepernotenfabriek wordt de oliebollen- en chocoladefabriek, in december
De Pepernotenfabriek wordt de oliebollen- en chocoladefabriek, in december

Dat De Pepernotenfabriek een groot succes is hoeven we niemand meer te vertellen. Wij zagen hier al ontelbaar veel enthousiaste reacties van mensen uit heel Zeeland, maar je ziet het […]

24 nov 2017
Afbeelding #000 voor het verhaal Markt in Middelburg, jaren 30
Markt in Middelburg, jaren 30

Weekmarkt Middelburg, in de jaren 30. Een mooie foto om te delen op donderdag, zelfs op zo’n regenachtige als deze. De foto is een uitsnede van een foto uit de […]

24 nov 2017
Afbeelding #000 voor het verhaal Maison Christian verhuist van het Damplein naar de Geerepassage
Maison Christian verhuist van het Damplein naar de Geerepassage

En weer een nieuwtje! Maison Christian (‘haarfijne kappers’) gaat verhuizen! Deze zaak, die al sinds 1980 is gevestigd aan Damplein 32 (en daarvoor al jaren bestond in de Segeersstraat), verhuist […]

24 nov 2017