Geplaatst op 07 oktober 2019

Bienvenido! Madrileense voetballers op bezoek in Middelburg

En óf sport soms ook verbroedert!

Dit weekend ontving het 4e zondag-elftal van Vv Zeelandia Middelburg 24 Spaanse vrienden op de Veerse Poort. In april dit jaar reisde Zondag 4 zelf af naar Madrid voor een voetbalwedstrijd met aansluitend een groot feest. Nu waren de rollen omgedraaid.

Het was Casper Scholten die ons er op attendeerde. Hij schreef dat zijn teamgenoot Marco Bos 7 jaar in Madrid heeft gewoond en gewerkt en de groep Spanjaarden daar had leren kennen en er af en toe een balletje mee trapte. Casper meldde dat we bij alle programma-onderdelen welkom waren, maar dat zat er niet in. We schoven gisteren even aan toen de Spanjaarden er nog naar net waren. Ze werden met Schrobbelaer en andere hapjes en kruidenbitters verwelkomd in een monumentenpand aan de Kinderdijk, waar Bianca Van der Meijden woont met haar gezin. Konden we dat fraaie pand meteen ook even bewonderen, dat vinden we altijd leuk.

Ter plekke leerden we dat er allemaal dingetjes waren geregeld door ondernemers uit de buurt. De ontvangst door Projecten met Verve, mossels uit Yerseke en een flinke voorraad vis door PWE Elektrotechniek. Gratis bloemen door de De Bloemenman van de stad en gratis huurfietsen door Piet Voskamp dé Fietsspecialist. Wij zijn De Gastvrije Stad!

We fietsten aansluitend, via de Kuiperspoort, nog mee naar Eetcafé De Zwarte Ruiter op het Witte Paart, maar hielden het daarna voor gezien. Dat er nog gevoetbald moest gaan worden leek niemand te deren namelijk. Dan weet je wel hoe zo’n middag verlopen zal. We begrepen vandaag dat sommige spelers Cafe Rooie Oortjes nog gehaald hebben nota bene. Dat is op zich al een hele sportprestatie, als je al vanaf 4 uur ’s ochtends in touw bent geweest. En dan vandaag weer lekker fietsen naar Domburg en Veere, quizen in het clubhuis, en meer van fraais. Respect!

Bienvenido a Middelburg, Madrid!

youtu.be/FXI1zzkCmJQ


Delen op

Met elkaar houden we de stad open.
#bewustmiddelburg

Bekijk snel alle maatregelen voor de binnenstad van Middelburg. Met elkaar houden we de stad open.
Alle informatie is te vinden op deze pagina.

Bewust Middelburg