Geplaatst op 05 november 2018

Bij de aftrap van de Nederlands-Vlaamse regeringstop in Middelburg

Over de inhoudelijke kant van regeringstoppen zul je ons niet veel horen vertellen, maar we vonden het wel interessant dat er vanavond in Middelburg een Nederlands-Vlaamse regeringstop is, in de Abdij. Iemand had ons daar op geattendeerd en gaf de tip mee dat we mogelijk een persaccreditatie zouden krijgen van de RVD. Die kregen we inderdaad. En zo stonden we zojuist ietwat verloren tussen allerlei professionele media, met onze telefoon.

Maar het was best aardig om te zien hoe zoiets gaat, achter de schermen. Er is een veiligheidscheck bij de poort van het plein waarna de pers vervolgens netjes wordt ontvangen in een ruimte van het Provinciegebouw, met een drankje en een chocolaatje. Een half uurtje later wordt iedereen dan netjes naar de plekken gebracht waar de persmomenten zijn. Vanavond werden visuele media en schrijvende pers twee keer van elkaar gescheiden, vanwege de beperkte ruimte hier en daar.

Na al die momentjes vooraf gaat het gezelschap zo aan tafel voor een ongetwijfeld heerlijk diner. Of dat diner door Middelburgse koks wordt verzorgd durven we niet te zeggen. Waar zoal over wordt gesproken en wie er nog meer allemaal zijn kun je lezen op de site van de Rijksoverheid, en later natuurlijk tot je nemen via de media.

Bon appetit!


Delen op