array(5) {
  [0]=>
  int(16558)
  [1]=>
  int(16559)
  [2]=>
  int(16560)
  [3]=>
  int(16561)
  [4]=>
  int(16562)
}

Bijna open: Hard en Ziel, het eetcafé van Paskal Jakobsen en Edwin Vinke

Eindelijk is er meer nieuws over Hard en Ziel aan Turfkaai 3 in Middelburg! Eergisteren belde Paskal Jakobsen om een paar dingen uit te leggen. Die informatie delen we hier natuurlijk maar wat graag.

Allereerst is het goed om te weten dat dit eetcafé niet alleen van Paskal en Door Jakobsen is, maar ook van topkok Edwin en Blanche Vinke, van restaurant De Kromme Watergang. De vier vrienden zijn niet van plan om te stoppen met hun andere bezig- en werkzaamheden; ze doen Hard en Ziel ernaast. Het kan best zijn dat je hen zo nu en dan zal treffen in de zaak, maar dat moet zeker niet de reden zijn van je bezoek. De kans op een ontmoeting ter plekke is vrij klein.

Hard en Ziel opent over drie weken, op vrijdag 5 oktober. Die dag is er eerst een gelegenheid voor de pers om kennis te maken met de zaak, tussen 13.00 en 17.00 uur, daarna gaan de deuren open voor het publiek.

Het sleutelwoord in de keuken van Hard en Ziel is Street Food. We hebben het dan over betaalbare gerechten van over de hele wereld, variërend van een Thaise Curry tot een bijzondere tortilla of een broodje pulled pork. De prijzen voor gerechten liggen ergens tussen de 7 en 13 euro. In het eetcafé kom je binnen en pak je eerst de dranken die je wilt uit de koelingen. Reken ‘op die afdeling’ gerust op uitstekende wijnen, gepersonaliseerde bieren en bijzondere frisdranken. Vervolgens bestel je de gerechten die je wilt. Die krijg je in papier geserveerd, om mee te nemen of om ter plekke op te eten. Er zijn ongeveer 35 zitplaatsen. En ja, ondanks het feit dat de nadruk op eten zal liggen kun je ook alleen een drankje doen in Hard & Ziel, aan de toog of aan een tafeltje. Er wordt vooralsnog niet aan huis bezorgd, maar in een later stadium mogelijk wel.

Belangrijk om te beseffen is ook dat Edwin niet zelf in de keuken staat, tenminste niet dagelijks. Maar je kunt er wel van uitgaan dat hij zeer nauw betrokken is bij de kaart. De chef wordt uiteindelijk het jonge talent Nando Van As, terwijl de keuken de eerste twee maanden zal worden opgestart door een andere culinaire held: niemand minder dan Michel Louws, die nu nog de lekkerste gerechten verzorgt in Timmerfabriek Vlissingen. En dan nog een laatste nieuwtje binnen dit informatiebombardement: Steffen Brinkhaus wordt de bedrijfsleider en gastheer van Hard en Ziel. Steffen kennen we natuurlijk allemaal nog als de oud-eigenaar van Robuust. Ook hij werkt momenteel nog in de Timmerfabriek.

Wij vinden het geweldig dat Hard en Ziel weer een bestemming heeft en te gek dat al deze toppers kiezen voor een bijzonder maar toch laagdrempelig initiatief in onze stad. We wensen iedereen die hier betrokken bij is veel succes en vooral ook plezier. We zijn heel benieuwd naar alle dingen die komen gaan!

Website: www.hardenziel.nl
Instagram: @hardenziel

Gerelateerd:

Paskal Jakobsen: Hard & Ziel wordt een restaurant

Steffen en Milou gaan stoppen met Robuust

https://wijzijndestad.com/verhalen/dennis-van-belzen-de-opvolger-van-rinus-souisa-in-de-vlasmarkt/

Foto Paskal: Ton Stanowicki.
Groepsfoto: collectie Edwin Vinke

Volgende verhalen

Afbeelding #000 voor het verhaal Benefiet: Tattoo Tuigh Middelburg tatoeërt voor de Molukken
Benefiet: Tattoo Tuigh Middelburg tatoeërt voor de Molukken

Hoe is het eigenlijk met Kroko Huwae en Michel Vd Velde? We waren al behoorlijk lang niet meer op bezoek geweest bij de mannen van Tattoo Tuigh in de Herenstraat […]

13 sep 2018
Afbeelding #000 voor het verhaal Korting! Een nieuwe editie van Middelburg Winkelstad
Korting! Een nieuwe editie van Middelburg Winkelstad

En daar zijn weer 20.000 exemplaren van het boekje ‘Middelburg Winkelstad’, uitgegeven door Drukkerij Meulenberg B.V. Deze keer met kortingen bij Jeansinn, De Notenexpres, De Indische Kraam, Albert Slinger Lederwaren, […]

13 sep 2018
Afbeelding #000 voor het verhaal Stad zonder Huis
Stad zonder Huis

Nadat de gemeenteraad deze week definitief besloot het kunstwerk ‘Huis’ niet te kopen is het vandaag ook meteen weggehaald. Het doet ons bedenken dat het al met al wel een […]

13 sep 2018