array(1) {
  [0]=>
  int(11597)
}

(Bijna) vijf jaar Wij zijn De Stad

Even iets heel anders nu: volgende maand bestaat het platform Wij zijn De Stad – Middelburg 5 jaar! Daar gaan we natúúrlijk bij stilstaan, al was het maar omdat de volgende mijlpaal voor wat betreft het aantal duimpjes ook nadert. Maar wát gaan we doen?

Dat weten we dus nog niet zo goed.

Een #WijzijnDeActie hadden we begin dit jaar al, en feestjes zijn er ook genoeg in de zomer. Daarom vragen we het ook gewoon maar eens hier, aan zowel ondernemers als bezoekers van de pagina: heb jij een goed idee? Zie je hier een mooie kans om Middelburgers met dingen te verblijden? Laat het ons dan weten, in een reactie of een berichtje!

Ondertussen zijn we zelf nu al een beetje aan het koekeloeren naar mogelijkheden, en snuffelen we rond in de archieven. Hoe het begon als proef van 3 maanden voor de VOM, met alleen een Facebookpagina. Inmiddels zijn we niet alleen vijf jaar verder, maar ook meer dan 3300 berichten. De website kwam en werd later vernieuwd. Weer veel later gingen we Instagram er toch ook maar bij doen.

In die vijf jaar spraken we talloze leuke stadsgenoten, we bezochten vele prachtevenementen en zaken die kwamen en gingen. We spraken mensen die iets op hun lever hadden en zagen schitterende gebouwen en uitzichten. Je kunt gerust zeggen dat het platform na die vijf jaar onder onze huid is gaan zitten. En in ons hart. Het is heerlijk werk, in een heerlijke stad.

De slideshow bij dit berichtje is er uiteraard weer zo eentje die het telefoontje, ons ‘alles’, zelf – volledig willekeurig – heeft samengesteld uit de 12K Middelburg kiekjes die nog in de cloud staan. Die cloud gaat maar terug tot 2016 overigens, de rest bewaren we elders. Maar willekeurig of niet, we delen die grepen uit de collectie altijd graag. Omdat ze een indruk geven van al die ontmoetingen in Middelburg, de stad die we zijn.

Denk je mee? Dat zou tof zijn! #WijzijnDeStad5jaar

Gerelateerd:

https://wijzijndestad.com/tag/wij-zijn-de-actie-2019/

Een beetje uitleg bij ‘Wij zijn De Stad’

https://wijzijndestad.com/verhalen/4000-duimpjes-voor-wij-zijn-de-stad/

Volgende verhalen

Afbeelding #000 voor het verhaal Nieuwe huisvesting voor Het Zeeuws Veilinghuis in Middelburg
Nieuwe huisvesting voor Het Zeeuws Veilinghuis in Middelburg

Het Zeeuws Veilinghuis gaat verhuizen! Onlangs verschenen op de ramen van het oude schoolgebouw aan Herengracht 74 de welbekend bordjes ’te huur’. We hebben even navraag gedaan bij het veilinghuis. René […]

26 jun 2019
Afbeelding #000 voor het verhaal Engelse dansjes in Middelburg
Engelse dansjes in Middelburg

Mooi hoor, opeens strijkt er dan een gezelschap neer op het terras, in tenue. Zijn het Belgen? Nee, te mager. Duitsers! Na. Engelsen dus. Ze waren twee dagen op een […]

26 jun 2019
Afbeelding #000 voor het verhaal Gratis spinners ook in Middelburg
Gratis spinners ook in Middelburg

Weet je nog, in 2017? Toen waren spinners, of fidget-spinners niet aan te slepen in speelgoedwinkel. We hadden een heuse rage. Een van de bedrijven die daar garen bij spinde […]

26 jun 2019