Geplaatst op 07 januari 2020

Blijven bewegen

Blijven bewegen, daar gaat het om. Het klinkt een beetje gek uit de monden van niet-sporters, maar het is nog gemeend ook. Als het goed gaat is het verleidelijk om achterover te gaan leunen, maar wijs is dat gewoon niet. Je moet niet pas gaan vernieuwen als het slecht gaat. Of zoals Balkenende dat ooit met een stalen gezicht zei: “je moet het dak repareren als de zon schijnt.”
 
Afijn, clichés in overvloed. Maar er vallen klappen hoor. Na Steps en Promiss valt het doek nu ook voor Didi. Dat is niet tof, zeker niet voor alle medewerkers. Maar de winkels blijven voorlopig open. Wat er echt gaat gebeuren moet nog blijken.
 
 
Het winkellandschap is aan het veranderen, dat weten we allemaal. Dat gebeurt ook in steden die het nog relatief goed doen. Middelburg lijkt daar wel bij te horen. We zijn nota bene één van de tien genomineerden voor de titel Beste (middelgrote) Binnenstad 2020! Of dat wat voorstelt mag je zelf nalezen:
 
 
Maar álles beweegt. Dan kun je zelf maar beter niet stil blijven staan, toch?
 
Doen we gewoon nog een citaatje, uit het boek ‘De aarde is plat’ van Thomas L. Friedman.
 
“Iedere morgen wordt in Afrika een gazelle wakker. Hij weet dat hij harder moet lopen dan de snelste leeuw, anders wordt hij gedood.
 
Iedere morgen wordt in Afrika een leeuw wakker. Hij weet dat hij harder moet lopen dan de traagste gazelle, anders verhongert hij.
 
Het maakt niet uit of je een leeuw bent of een gazelle. Als de zon opkomt kun je maar beter beginnen met rennen.”
 
Meer:
 
 

Delen op