Geplaatst op 15 september 2018

Boutique Gym The Health Garage komt naar Middelburg

“Omdat Middelburg het Amsterdam van Zeeland is.”

We vonden het een mooi antwoord van Sabine Parent, op onze vraag waarom zij zich als ondernemer uit Goes gaat vestigen in Middelburg, en niet in haar woonplaats. Maar ze komt dus mooi wel. Begin volgend jaar opent ze samen met haar man Ruud The Health Garage aan Penninghoek 5, in een pand dat nu nog weinig meer is dan een gestripte loods met een plat dak.

Toen we gisteren een tip kregen dat er bouwactiviteiten zijn, in het straatje achter de Vlasmarkt, besloten we meteen even te gaan kijken. We waren in de buurt. En alsof het zo moest zijn troffen waren Ruud en Sabine de eersten die we tegen het lijf liepen. Ze waren net aan het overleggen met hun aannemer, Ruud van Tilborgh van Installatiebedrijf Oostkapelle.

Sabine legde uit dat The Health Garage een zogenoemde Boutique Gym zal worden, de eerste in Zeeland. Op de website Eigen Kracht lezen we nu dat je zo’n gym het beste kunt omschrijven als een kleine, gespecialiseerde personal training studio. In de Penninghoek doceren Ruud en Sabine straks diverse vormen van Yoga, Pilates, Essentrics en Ballet Barre Workouts. Ze doen dat samen met Angelique Ykel, de mede-oprichtster van The Health Garage, en nog een paar docenten.

Mogelijk is de verbouwing al klaar voor de Kerst en opent de studio eerder dan gepland. We wachten het rustig af. Maar leuk om nu alvast kennis te hebben gemaakt met dit dynamische duo. We komen er later op terug!

Op sabineparent.com/over/ kun je al iets meer lezen over het werk van Sabine, ook over Essentrics. Meer over Boutique Gyms op ‘Eigen Kracht‘.


Delen op