array(12) {
 [0]=>
 int(51432)
 [1]=>
 int(51433)
 [2]=>
 int(51424)
 [3]=>
 int(51428)
 [4]=>
 int(51434)
 [5]=>
 int(51423)
 [6]=>
 int(51425)
 [7]=>
 int(51426)
 [8]=>
 int(51429)
 [9]=>
 int(51430)
 [10]=>
 int(51431)
 [11]=>
 int(51427)
}

Breakout! Mooie dingen doen en maken tijdens de kerstvakantie

Zonder verveling de kerstvakantie door!

Of de scholen weer open mogen vanaf 10 januari wordt morgen pas duidelijk, maar los van de maatregelen zou je kunnen zeggen dat de kerstvakantie van de meeste Nederlandse scholieren nu ongeveer op de helft is.

Vermaken al die kinderen en jongeren zich een beetje? We hebben geen idee, maar er zijn er in ieder geval ook die zich wel raad weten met de vrijheid. Neem nu de jonge leden van de band Breakout: die zaten de afgelopen de hele week in een zelf ingerichte studio in de voormalige Latijnse School, om een paar nieuwe singles op te nemen met Niels Poppe, van Demolition Man Records. Die singles komen in de loop van het voorjaar uit via onder meer Spotify.

Wij vinden het altijd wel leuk om de ontwikkelingen binnen zo’n band een beetje te volgen, maar toen we donderdag even gingen buurten in de Latijnse Schoolstraat merkten we dat we een paar dingen hadden gemist, sinds ons vorige bezoek, in oktober 2020.

Zo heeft Breakout sinds afgelopen zomer geen zanger meer, maar een zangeres, Kerstin, die wekelijks vanuit Rotterdam naar Middelburg reist om te oefenen met de mannen. We hebben haar nog horen zingen, want donderdag stond alles in het teken van een gitaarpartij voor een van de nummers, maar dat komt wel goed na de release van de singles. Kerstin schrijft overigens ook alle teksten.

Tof om te zien hoor, dat deze gasten gewoon lekker creatief bezig zijn, als ze er de tijd voor hebben. Louis gaf ons ook nog een preview van een van de covers. Die worden getekend door een klasgenoot van hem. Prachtig, echt. Kortom: als Breakout er klaar voor is komen we graag nog eens terug op het resultaat.

Wil jij, of willen jouw kinderen ook wel eens creatief aan de slag in de vakantie? Kijk dan eens op de website van Kunsteducatie Walcheren. Daar kun je gratis allerlei online workshops volgen, m.b.v. filmpjes. Van een kerstworkshop Breakdancen in de huiskamer tot een workshop fruitschaaltheater. Van Stop-motion met CG-Graphics tot Urban Sketching met Agnes den Hartogh.

Van verveling hoeft geen sprake te zijn, het is maar dat je het weet!

Gerelateerde verhalen

Afbeelding #017 voor het verhaal My City! De energie van Breakout
My City! De energie van Breakout

We zijn altíj́d op zoek naar positieve energie in de stad maar momenteel zeker. Een beetje tegengewicht voor alle ellende is gewoon hard nodig. Wat dat betreft werden we gistermiddag […]

21 okt 2020

Volgende verhalen

Afbeelding #004 voor het verhaal …maar verder was het een rustige jaarwisseling
…maar verder was het een rustige jaarwisseling

…”maar verder was het een rustige jaarwisseling”. Zeker, we hebben wel eens gekkere jaarwisselingen meegemaakt in Middelburg, maar toch vinden we die aanduiding ‘rustig’ altijd een beetje gek, als we […]

1 jan 2022
Afbeelding #000 voor het verhaal Happy New Meal!
Happy New Meal!

1 januari: de dag waarop de ene helft van Middelburg op het strand is te vinden, de andere bij McDonald’s. Happy New Meal! Met dank aan Patrick Alleman voor de […]

2 jan 2022
Afbeelding #010 voor het verhaal De kleine geschiedenis van automatieken in Middelburg
De kleine geschiedenis van automatieken in Middelburg

Toen we hier een tijdje geleden een foto deelden van Fonsie’s Snackbar op de Markt kwamen daar veel reacties op. De zaak, die in 2010 definitief sloot, riep bij veel […]

2 jan 2022