array(1) {
  [0]=>
  int(8996)
}

Buitenkansje: een bijzondere rondleiding door het Abdijcomplex, in januari

Wat hebben de Dalai Lama, Napoleon en Nelson Mandela met elkaar gemeen? Waarom werd er gegymd in de Statenzaal?Hoeveel meter gangen heeft de Abdij? Wat is er vreemd aan het wapen boven het poortje naar het Koorkerkhof?

 

Wie ligt er begraven in de muren van de Koorkerk? Hoeveel meter gangen loopt de portier van het Abdijcomplex in z’n sluitronde? Hoeveel vierkante meter glas moet de glazenwasser van de Abdij wassen?

 

Ken jij de antwoorden? Of ben je er juist benieuwd naar? Dan is dit een mooi buitenkansje!

 

Gisteren hadden we contact met Silco Saaman van Provincie Zeeland, die spontaan aanbood een bijzondere rondleiding door het Abdijcomplex te geven, op woensdag 8 januari, helemaal voor niks! Dan kom je dus op plekjes die je normaal gesproken nooit te zien krijgt. Da’s tof hoor! We werden zelf eens rondgeleid door een collega van Silco, Henk Leeftink, en vonden het geweldig.

 

Zou jij graag meewillen op 8 januari? Laat ons dat dan weten in een berichtje. De rondleiding begint om 14.00 en duurt anderhalf uur. Gratis dus. Er kunnen maximaal 15 personen mee.

 

We beginnen maar even met het principe ‘wie het eerst komt, het eerst maalt’, maar als er meer dan 50 belangstellenden zijn zullen we loten. Of misschien plant Silco dan nog wel een tweede tour, wie zal het zeggen?

 

Loop je mee?

 

Gerelateerd:

 

https://wijzijndestad.com/verhalen/video-een-rondleiding-door-en-over-de-abdij-van-middelburg/

 

https://wijzijndestad.com/verhalen/video-middelburg-abdij-en-stadhuis-10-juli-2016-drone/

 

https://wijzijndestad.com/verhalen/een-rondleiding-door-de-nieuwe-librije-van-provincie-zeeland/

Volgende verhalen

Afbeelding #000 voor het verhaal Bomont viert feest bij IJsbaan Middelburg
Bomont viert feest bij IJsbaan Middelburg

Wat een bedrijf is Bomont toch! We zaten al bijna op de fiets huiswaarts, toen we her en der in de stad mooi versierde dames zagen staan. “Het feest begint om 18.00 […]

18 dec 2019
Afbeelding #000 voor het verhaal Soep en Sap Middelburg is geopend!
Soep en Sap Middelburg is geopend!

Hoera! Vanochtend om 11.00 is Soep en Sap Middelburg geopend aan de Markt in Middelburg! Ans en Rogér Mastbooms waren al lekker bezig met hun soepen en sappen, en het bedienen van […]

18 dec 2019
Afbeelding #000 voor het verhaal Zij zijn De Boeren
Zij zijn De Boeren

Zij zijn De Boeren! We zaten zelf in de uitzending, vanuit het Glazen Huis van WFM96, stilletjes te hopen dat ze naar de Markt zouden komen, maar de route ging richting […]

18 dec 2019