array(18) {
 [0]=>
 int(12477)
 [1]=>
 int(12478)
 [2]=>
 int(12479)
 [3]=>
 int(12480)
 [4]=>
 int(12481)
 [5]=>
 int(12482)
 [6]=>
 int(12483)
 [7]=>
 int(12484)
 [8]=>
 int(12485)
 [9]=>
 int(12486)
 [10]=>
 int(12487)
 [11]=>
 int(12488)
 [12]=>
 int(12489)
 [13]=>
 int(12490)
 [14]=>
 int(12491)
 [15]=>
 int(12492)
 [16]=>
 int(12493)
 [17]=>
 int(12494)
}

Buitenkansje: win kaarten voor het Sinfonietta String Festival Zeeland!

Het gebeurt niet zo gek vaak, maar dit weekend hebben we op de Middelburgse agenda ook een festival staan dat zich deels buiten de stad afspeelt: het Sinfonietta String Festival Zeeland. Amsterdam Sinfonietta speelt zondagochtend in de Zeeuwse Concertzaal, maar er zijn ook nog drie optredens in de de Kleine en Grote Kerk Veere.

En het mooie is: voor zowel het openingsconcert in de Kleine Kerk als voor het concert in Middelburg op zondag, mogen we 5 x 2 kaarten verloten. Die zijn per stuk meer dan 20 euro waard! Wil jij in aanmerking komen voor twee van die kaarten? Reageer dan onder het  bericht op Facebook of Instagram. We loten morgen! Op https://grotekerkveere.nl kun je meer lezen over het festival, en eventueel zelf kaarten bestellen uiteraard.

En geloof het of niet: we waren zelf dus nog nooit in de Grote Kerk in Veere geweest. Een schande, inderdaad. Dit festival was een goede aanleiding om alsnog eens te gaan voor die eerste kennismaking met het bijzondere gebouw. We werden gisteren een uurtje rondgeleid door Marloes Matthijssen, die werkt voor de organisatie. Ze gaf veel tekst en uitleg over de plannen met het gebouw maar ook over de bizarre geschiedenis ervan. We vielen van de ene in de andere verbazing. We gaan later nog eens terug om ook eens een kijkje te nemen in de toren, en bij alle vleermuizen die ergens bovenin schijnen te wonen.

En hoe verhoudt de Grote Kerk zich eigenlijk tot onze eigen De Oostkerk? Daarover mailde Marloes nog:

“Zowel de Oostkerk als de Grote Kerk zijn het bezit van de zelfde huisbaas, Stichting Monumenten Bezit. De Oostkerk wordt een culturpodium, de Grote Kerk gaat meer op het kruispunt van kunst en leisure zitten, met een historische beleving via nieuwe techniek. Artificial en virtual reality, mapping, beeldschermen, om de spannende geschiedenis van de Kerk te leren.

Want die is niet mis: een vernietigende brand, de sloopwoede van Napoleon, de Zeeuwse koorts die duizenden soldaten liet sneuvelen. Bombardementen, verwaarlozing. Maar ook mooie verhalen: de Kerk was ook een veilige plek als Werkhuis voor verschopelingen, Hugo de Groot trouwde er (van de boekenkist!) en ze heette ooit Onze Lieve Vrouw Ter Sneeuw.”

Mooi toch, dat er zo bruggen worden geslagen tussen Middelburg en Veere? Dat er gewoon wordt samengewerkt? De Oostkerk is in ieder geval ook op stoom. In die eerste maanden was de zaal al meerdere malen uitverkocht en het is nog niet klaar voor dit seizoen hoor. Zo presenteren de Sunshine Cleaners er hun nieuwe CD nog, komt Franca Treur nog twee keer op bezoek en speelt Iris Hond binnenkort. Check. Take us to church!

https://deoostkerk.nl/evenementen/
https://grotekerkveere.nl/

Volgende verhalen

Afbeelding #000 voor het verhaal Wim en Silvia Koning: de nieuwe eigenaars van B&B Montancourt Middelburg
Wim en Silvia Koning: de nieuwe eigenaars van B&B Montancourt Middelburg

In november 2015 waren we op bezoek in het pand aan Rouaansekaai 21, waar Cor en Marijke Geluk toen net Bed & Breakfast Montancourt Middelburg hadden geopend. Een geweldig mooi […]

17 mei 2019
Afbeelding #000 voor het verhaal De Mug wordt Brasserie en Cocktailbar Franklin: opening op 1 juni
De Mug wordt Brasserie en Cocktailbar Franklin: opening op 1 juni

Over twee weken is de opening van Brasserie en Cocktailbar Franklin aan de Vlasmarkt! We hadden al het vermoeden dat de oude naam Café Restaurant “De Mug” niet meer zou […]

17 mei 2019
Afbeelding #000 voor het verhaal Preview: cadeauwinkel WAAR in Middelburg
Preview: cadeauwinkel WAAR in Middelburg

Morgenochtend om 09.30 opent in de Korte Delft, op de hoek met de Nieuwstraat, de eerste Zeeuwse vestiging van cadeauwinkel WAAR. Het is de 21e winkel in Nederland (en er […]

17 mei 2019