array(16) {
 [0]=>
 int(45229)
 [1]=>
 int(45240)
 [2]=>
 int(45243)
 [3]=>
 int(45238)
 [4]=>
 int(45237)
 [5]=>
 int(45233)
 [6]=>
 int(45230)
 [7]=>
 int(45231)
 [8]=>
 int(45232)
 [9]=>
 int(45234)
 [10]=>
 int(45235)
 [11]=>
 int(45236)
 [12]=>
 int(45239)
 [13]=>
 int(45241)
 [14]=>
 int(45242)
 [15]=>
 int(45244)
}

Burgerme geopend in de Langeviele in Middelburg

Veel mooi nieuws rondom de Middelburgse horeca, deze week.

Na het bezoekje aan Poké House Middelburg konden we meteen door naar de Langeviele, waar gisteren Burgerme Middelburg is geopend. Het openingsmoment hadden we gemist, eerlijk is eerlijk, maar toen we vanmiddag een bezorgfiets door de Korte Noordstraat zagen rijden waren we meteen weer wakker. Hop, hop, hop!

We werden hartelijk ontvangen door Alwin Verschuren, de uitbater van de eerste Zeeuwse vestiging. Hij leidde ons even rond en wist ons met allerlei informatie te verbazen. Het was een eerste kennismaking, maar Alwin blijkt wel degelijk een Middelburger te zijn. Hij woonde alleen ook lang in Spanje. Maar nu is hij terug, in de stad waar hij opgroeide.

Hij nam ons meteen mee naar de keuken, die veel groter bleek dan we hadden gedacht. Voorganger Toko San had die ruimte ook al, maar die zagen we nog nooit, omdat zij een open keuken aan de voorkant voerden. Nog een verrassing: Burgerme heeft meteen meer dan dertig mensen in dienst, omdat bezorging centraal staat. Alles binnen Middelburg wordt bezorgd met de fiets, de rest van Walcheren met de auto.

Waarom zoveel mensen? Omdat ze het Burgerme heel belangrijk vinden dat de burgers en andere gerechten bij de klanten arriveren op de manier zoals ze bedoeld zijn. Dat kun je zien als ronkende marketing, maar we denken dat ze het bij deze keten écht centraal stellen. We zagen in de keuken in ieder geval stapels dure tassen voor het vervoer, die ervoor zorgen dat alles op temperatuur en op smaak blijft.

En die smaak? Die kunnen we meteen inkoppen hoor. We hebben van een heleboel dingen géén verstand, maar we hebben genoeg hamburgerverslindingservaring om vast te kunnen stellen of die van Burgerme ok zijn of niet. Reken maar. Want ja: we kregen er eentje aangeboden. En ja: dat konden we niet weerstaan. Onze mening? Erg lekker. En we zijn dus geen recensenten hè?

De vestiging in Middelburg is overigens nog maar het begin. Alwin gaat met zijn collega Bob nog meer zaken openen in Zeeland. Na Middelburg volgt Zo Goes, later komen Terneuzen en Vlissingen ook nog. Er was ook een collega van Burgerme Nederland aanwezig, die uitlegde dat er door heel Nederland vestigingen worden geopend, omdat er gewoon veel groei in potentie in de keten zit. Die zaken zijn allemaal van een vergelijkbaar formaat als de Middelburgse vestiging.

Voorlopig ligt de nadruk op bezorging en afhaal, hier in Middelburg, maar daar komt op termijn ook verandering in. Er is inmiddels een vergunning voor een klein terras, en na verdere versoepelingen kunnen er binnen ook gasten worden ontvangen.

Welkom in Middelburg, Burgerme!

Gerelateerde verhalen

Afbeelding #000 voor het verhaal Burgerme opent vestiging in de Langeviele in Middelburg
Burgerme opent vestiging in de Langeviele in Middelburg

We hadden zelf eerlijk gezegd nog nooit gehoord van Burgerme, en dat terwijl de keten toch al elf jaar bestaat, vijfentwintig vestigingen in Nederland heeft, en in Duitsland al honderd. […]

23 mrt 2021

Volgende verhalen

Afbeelding #000 voor het verhaal Gemeente Middelburg neemt maatregelen tegen afvalprobleem binnenstad
Gemeente Middelburg neemt maatregelen tegen afvalprobleem binnenstad

Over de afvalproblemen in Middelburg en andere steden is al vaak genoeg discussie gevoerd, maar we zeggen toch graag iets over de recente overlast in het centrum van onze stad […]

12 mei 2021
Afbeelding #002 voor het verhaal Nieuw: Poké House Middelburg bezorgt Poké Bowls op heel Walcheren
Nieuw: Poké House Middelburg bezorgt Poké Bowls op heel Walcheren

Very Veggie! Breathtaking Beef! Tasty Tuna! De oplettende liefhebbers merkten de start van Poké House Middelburg, op 28 april, al snel op, en bestelden ook meteen massaal, maar wij wilden […]

12 mei 2021
Afbeelding #003 voor het verhaal Vanaf geopend op Plein 1940 in Middelburg: Beaux
Vanaf vandaag geopend op Plein 1940 in Middelburg: Beaux

En nóg een pracht van een nieuwkomer in de binnenstad van Middelburg! Vandaag opent aan Plein 1940 no. 7 Beaux, de nieuwe dagzaak van Tim van Oostrom. Gisteravond presenteerden de […]

13 mei 2021