Geplaatst op 27 oktober 2014

Buurten bij Jeans Inn Middelburg

Wat is het toch belangrijk om vragen en opmerkingen die je hebt ook gewoon eens neer te leggen bij mensen die er direct bij betrokken zijn, en die weten van de hoed en de rand. Je kunt er zomaar mee voorkomen dat een verhaal onterecht een eigen leven gaat leiden.

Neem nu het verhaal van Jeans Inn. We fluisterden hier al eens dat wij niet heel erg modebewust zijn, maar ALS we uit shoppen gaan belanden we maar al te vaak in de winkel in de Gravenstraat. Veel ruimte, een mooi aanbod en vriendelijk personeel. Daar kom je graag terug.

Jeans Inn gaat al terug tot 1978, toen Jakobsen zijn eerste zaak opende in Oost-Souburg. Een jaartje later kwam er ook een vestiging bij in de Langeviele in Middelburg, dat door De Faam toen werd omschreven als ‘het eerste winkelerf van Nederland’. In mei 2008 verhuisde de zaak naar de Gravenstraat: het pand in de Langeviele was simelweg te klein geworden. Voor het goed uitstallen van je handel heb je nu eenmaal ruimte nodig.

Nu is het zo dat dat pand in de Gravenstraat al geruime tijd te koop staat. Als redelijk vaste klant roep je meteen “oh nee, die gaan toch niet weg he?” en je kletst er dan over met verschillende mensen. Je hoort sommigen dan zeggen dat het niet goed zou gaan met de zaak. “Dat pand in Souburg is ook al verkocht”. En als je niet oplet ga je het nog geloven ook.

Zaterdag waren we in de zaak om er een lekkere warme wintertrui uit te zoeken en besloten we het gewoon eens te vragen aan medewerker Corvin. Die kon er wel om lachen. “Niks geen faillissement! We hebben ook nog zaken in Vlissingen, Goes, Terneuzen en Heinkenszand. Dit pand staat inderdaad te koop, maar dat is omdat we weer graag zouden willen verhuizen naar een centraler pand in Middelburg Centrum. Dat doen we echter pas als het huidige is verkocht. Dit pand is namelijk eigendom.”

Een logisch verhaal, dat een dorpsroddel mooi in de kiem smoort.

Omdat het gesprek dan toch lekker open was kaartten we ook maar meteen iets anders aan: we zijn dol op de kleding van Pall Mall en willen uiteraard graag lokaal kopen, maar de polo’s die we van de zomer wilde aanschaffen bleken op de site van Pall Mall 40 euro goedkoper te zijn. Dan kies je dus voor online kopen.

Corvin schrok er even van. “Dan ben je toch zeker wel teruggeweest?” Op dat moment niet nee. We kaartten het niet eens aan, toen. Hadden we dat nu maar wel gedaan. Corvin legde uit dat Pall Mall maar beperkt kortingen toestaat, om het merk toch een beetje exclusief te houden. Maar als het bedrijf dan zelf wel online gaat stunten kan een middenstander daar natuurlijk wel iets tegen doen. Al is het maar een klein protest. Zo hadden we daar nog niet naar gekeken. Maar nu weten we dat het bijna altijd iets genuanceerder ligt dan je denkt. Winkeliers zijn zich heus wel bewust van de mogelijkheden van online prijsvergelijking. Het is 2014, komaan.

Corvin bedankt! De trui zit heerlijk en de misvattingen zijn prima gecorrigeerd. #Jijbentdestad

www.jeansinn.nlMeer verhalen over Jeans Inn

Jeans Out Middelburg stopt

We krijgen nogal eens vragen van mensen, of we nog panden te huur weten in Middelburg Centrum. Nou, nu weten we er weer eentje: Jeans Out gaat volgende week zaterdag…

Lees meer

Met elkaar houden we de stad open.
#bewustmiddelburg

Bekijk snel alle maatregelen voor de binnenstad van Middelburg. Met elkaar houden we de stad open.
Alle informatie is te vinden op deze pagina.

Bewust Middelburg