array(6) {
 [0]=>
 int(42793)
 [1]=>
 int(42789)
 [2]=>
 int(42791)
 [3]=>
 int(42790)
 [4]=>
 int(42792)
 [5]=>
 int(42794)
}

Buurten bij van der Pol op Weekmarkt Middelburg

Als je meer wilt weten over de kwaliteit van de producten die een ondernemer verkoopt moet je er eigenlijk niet naar vragen bij de ondernemer zelf, maar bij de klanten van het bedrijf. Tijdens ons bezoek aan Van der Pol kaas, vleeswaren en delicatessen, vorige week donderdag, was zelfs dat vragen niet eens nodig. De tevreden geluiden bereikten ons ongevraagd ook al.

Zo liepen we kroegmaatje Harm tegen het lijf, die flink aan het inslaan was. “Jullie moeten ook even die rosbief filmen hoor, die is zó lekker hier.” Later vertelde hij dat hij er al jaren vaste klant is. We nemen zijn mening ook wel eens met een korreltje zout, maar niet als het gaat om lekker eten. Harm is een smulpaap, die graag een blokje om gaat voor de betere lekkernijen.

Natuurlijk vertelde Christa zelf toch ook nog wat over de quiches, kazen en salades, maar het gesprek ging verder toch vooral over van der Pol als familiebedrijf. Het is een verhaal met een lach en een traan. Christa’s moeder begon eind jaren 80 met de kraam. Het was de bedoeling dat Christa die uiteindelijk zou voortzetten met haar zus Cindy, maar zij kwam ruim twee jaar geleden plotseling te overlijden. Heel verdrietig.

Het mooie is dan weer dat dit alles er toe leidde dat Cindy’s zoon, Shannon Braafhart het stokje van zijn moeder heeft overgenomen. Hij ging van jongs af aan al mee naar de markt, maar sinds vorige maand is hij dan ook officieel compagnon, en zijn lief werkt ook nog eens in de kraam. Opvolging dus!

Zo kan iedereen de toekomst vol vertrouwen tegemoet zien, ook zakelijk. Want ondanks de crisis, en de rottijd voor de collega’s die geen levensmiddelen verkopen, kan Christa toch nog zeggen dat van der Pol niets te klagen heeft momenteel. Mooi. Het is de familie van harte gegund!

Volgende verhalen

Afbeelding #002 voor het verhaal Werken tijdens Lockdown 2021: Wilma van den Bosse van ZB
Werken tijdens Lockdown 2021: Wilma van den Bosse van ZB

Is het werk van medewerkers van ZB eigenlijk veel veranderd, door deze lockdown? We vragen het gewoon eens aan een paar collega’s, deze weken. Veel van hen werken thuis nu, […]

10 feb 2021
Afbeelding #000 voor het verhaal Miss Etam Middelburg sluit definitief, na 41 jaar
Gespot in de Lange Delft: Shoeby

Nee, een zekerheidje is het nog niet, maar we beginnen sterk te vermoeden dat Shoeby de opvolger wordt van Miss Etam, in het pand aan Lange Delft 32. We denken […]

11 feb 2021
Afbeelding #006 voor het verhaal Uitgebreide en vernieuwde Aldi heropend aan de Euromarkt in Middelburg
Aldi opent derde Middelburgse vestiging in Winkelcentrum Dauwendaele

Het werd al een tijdje gefluisterd. Sommige mensen durfden het zelfs hardop te zeggen: ALDI Nederland komt naar Winkelcentrum Dauwendaele, naar Vrijlandstraat 65! De aanvraag voor de omgevingsvergunning is inmiddels […]

11 feb 2021