array(11) {
 [0]=>
 int(72274)
 [1]=>
 int(72270)
 [2]=>
 int(72268)
 [3]=>
 int(72267)
 [4]=>
 int(72269)
 [5]=>
 int(72271)
 [6]=>
 int(72272)
 [7]=>
 int(72273)
 [8]=>
 int(72276)
 [9]=>
 int(72275)
 [10]=>
 int(72277)
}

Buurtzorg Middelburg groeit uit jasje van Zeeland Gezond

Kind aan huis zijn we er zeker niet, maar de afgelopen jaren waren we toch een paar keer in het gebouw van Healthclub Zeeland Gezond, dat is gevestigd op Schenge 4, bij de Stromenweg. We kregen er een tijdje training van coach Peter van Lit , we waren er te gast bij Massagepraktijk Verzachting en bij GGD Zeeland.

Dat Buurtzorg Middelburg er óók zit hadden we echter niet op het netvlies. Sterker nog: tot voor kort wisten we niet eens van het bestaan van die organisatie af. Dat is nu anders. Een paar weken geleden kwamen we in contact met Laurie Vermeulen, die vertelde dat het team van Buurtzorg Middelburg snel groeit en dat het kantoor van de organisatie, in Zeeland Gezond dus, veel te klein is geworden. Dat vonden we reden genoeg om eens kennis te gaan maken.

Laurie, Sjaak en Kim
Voordat Laurie bij Buurtzorg kwam, werkte ze als gespecialiseerd kinderverpleegkundige in o. a. het LUMC. Sjaak, haar echtgenoot, is altijd werkzaam geweest op de CCU-afdeling en collega Kim heeft veel ervaring in de wijkzorg. Die drie hebben het team Buurtzorg Middelburg in het voorjaar van 2021 helemaal opnieuw opgezet. Laurie was al 10 jaar werkzaam voor Buurtzorg dus wist wat daar voor nodig was en bij zou komen kijken. Ze vertelde dat het team het tot bijna een jaar geleden heel pittig heeft gehad, door alle uitdagingen die op iedereen afkwamen.

Het is ook niet niks, ‘even’ een heel nieuw team op poten zetten. Dat kost energie en tijd, zeker als je het moet doen terwijl het ‘werk aan bed’ (bij cliënten) gewoon doorgaat.

Maar goed: het is allemaal gelukt. Het team, dat in het kleine kantoor even gezellig was samengekomen voor de gelegenheid, is nu op volle sterkte. Een paar dames zijn echt nog maar net begonnen. Maar ze zijn allemaal geschoold op MBO- of HBO-niveau.

Toen de teamleden vertelden over de diversiteit van hun cliënten werden we nog nieuwsgieriger. De jongste zit op de lagere school, de oudsten zijn ver in de negentig. Er is langdurige zorg, maar ook korte. Bij het werk komen veel verpleegkundig technische handelingen kijken.

Of we niet eens mee mochten kijken bij een bezoek aan cliënt, vroegen we ons ter plekke hardop af? Het team beloofde het eens te gaan vragen, aan een cliënt.

Corry Luitwieler
Niet lang daarna werden we uitgenodigd om even te komen buurten in de Buitenruststraat. “Jullie zijn welkom bij mevrouw Luitwieler.”

Pas toen we haar de hand schudden hadden we door wie ze was: Corry Luitwieler! In onze jeugd woonden we bij haar in de buurt, een jaar lang zelfs in hetzelfde huizenblok. De ene na de andere herinnering kwam in ons boven. Aan de herdershonden die Corry had, en die rode DAF, en natuurlijk aan al die ’27MC-bakkies’ die het gezin had. Maar Corry werd pas echt een bekendheid in Dauwendaele toen wij er al weg waren. Begin jaren 90 besloot ze een kleinschalig jeugdhonk op te zetten in de wijk. Second Base is er een opvolger van. Zie het krantenknipsel uit de PZC, uit 1992.

Corry heeft, door een paar beroertes, ook hulp van Buurtzorg Middelburg nodig. Haar vrouw Willy kan nu eenmaal niet alle zorg op zich nemen. Sjaak vertelde dat het team er dagelijks over de vloer komt. Die hulp is iedereen van harte gegund, ook Corry natuurlijk. De menselijke factor in de zorgsector. Die is goud waard.

Maar terug naar de aanleiding: Buurtzorg Middelburg is dus uit het jasje gegroeid en is op zoek naar een nieuw kantoor. Ze willen graag naar een plek die wat centraler ligt, die goed bereikbaar is en een beetje betaalbaar uiteraard. Als iemand tips heeft mag hij of zij altijd bellen. Wel graag pas na 14.00 uur, want in de ochtend staat het hele team aan bedden door heel de stad. Werk gaat door, werk gaat voor!

Succes, team Buurtzorg!

Meer op https://middelburg.buurtzorg.net/

Gerelateerde verhalen

Afbeelding #008 voor het verhaal ‘Praat met me’: een project over ouderen dat alle aandacht verdient
‘Praat met me’: een project over ouderen dat alle aandacht verdient

Middelburger Dennis van Akkeren maakt onder de naam Deep Kreativ de mooiste films, foto’s en campagnes voor allerlei opdrachtgevers. Wat we niet wisten is dat deze man, op vrijwillige basis, […]

9 feb 2022
Afbeelding #000 voor het verhaal Stadse Stappen met Peter van Lit
Stadse Stappen met Peter van Lit

Een beetje beweging nodig? Daar hoef je niet meteen de stad voor uit. Peter van Lit, van o.a. Het Stadse LIJV, zet vanaf volgende week ‘stappen in de vitale stad’. […]

9 jan 2018
Afbeelding #000 voor het verhaal Verzachting: de Tactiel Stimulering van Loes Beenhakker
Verzachting: de Tactiel Stimulering van Loes Beenhakker

Hoe het nu precies zo kwam weten we zelf ook niet, maar voor ons stonden de afgelopen weken in het teken van ondernemende, Middelburgse vrouwen. Zo spraken we onder meer […]

30 mrt 2016
Afbeelding #000 voor het verhaal Op bezoek bij…Het Stadse LIJV
Op bezoek bij…Het Stadse LIJV

Beseffen dat je niet al te gezond leeft maar tegelijkertijd alles vermijden wat heeft te maken met sport en beweging. Keer op keer zeggen dat je “er nu echt eens […]

22 feb 2015

Volgende verhalen

Afbeelding #006 voor het verhaal Bedankt, Anita Pijpelink
Bedankt, Anita Pijpelink

Politiek. We blijven er bij voorkeur vanaf, dat benadrukken we keer op keer, maar de politiek en de samenleving zijn nauw verbonden, zo is het ook. Vandaag staat het nieuws […]

10 jul 2023
Afbeelding #004 voor het verhaal Luchtballonnen boven Middelburg: hoe zit dat nu toch?
Luchtballonnen boven Middelburg: hoe zit dat nu toch?

We willen het toch even hebben over de luchtballonnen die in deze periode regelmatig boven en rondom Middelburg zijn te zien. Er worden, via Instagram en Facebook, veel filmpjes en […]

11 jul 2023
Afbeelding #003 voor het verhaal Hoera! Lunchroom ’t Geerepleintje blijft toch open
Hoera! Lunchroom ’t Geerepleintje blijft toch open

Alleen maar blije gezichten bij Lunchroom ’t Geerepleintje vandaag. Dat snappen we maar al te goed want na al het gedoe kan de sympathieke zaak aan de Korte Geere toch […]

11 jul 2023