array(1) {
  [0]=>
  int(16870)
}

Café Cliché: een Amsterdams restaurant dat ook een beetje Middelburgs is

Home is where the hert is!

Het komt niet zo gek vaak voor dat we hier aandacht besteden aan openingen van restaurants buiten de stad of de provincie, maar over de opening van Café Cliché Amsterdam, morgen in Amsterdam-Oost, moéten we gewoon even iets schrijven, ook al omdat er zo’n mooie Zeeuwse Connectie is.

Café Cliché is het initiatief van onze Middelburgse kameraad Marco Doeleman en van topkok Sidney Schutte, die hier oorspronkelijk ook vandaan komt. Hij begon ooit als afwasser in VRIENDSCHAP cafe restaurant en is nu executive chef van Librije’s Zusje Amsterdam, in het Waldorf Astoria Hotel op de Herengracht.

In de afgelopen weken zijn we, op uitnodiging van Marco, twee keer in Amsterdam geweest. De eerste keer om nu eindelijk eens kennis te maken met Sidney en zijn vriendin Geralda Joziasse (ook een echte Zeeuwse), de tweede keer om alvast wat gerechten te komen proeven.

Die eerste kennismaking was heel tof, ook al waren de omstandigheden op dat moment nog vrij rommelig. Het was een komen en gaan van leveranciers, er werd nog druk verbouwd. Maar we konden toen wel al zien dat het een mooi en groot restaurant zou gaan worden. Twee weken later werd dat beeld bevestigd. We proefden toen ook dat de gerechten in Café Cliché ‘schofterig lekker’ zijn. Te gek!

Wij feliciteren de heren hartelijk met hun kindje. Als je binnenkort nog eens in Amsterdam bent moet je er gewoon maar eens een kijkje gaan nemen.

Voor meer details verwijzen we naar artikelen die deze week her en der verschijnen, zoals in Het Parool en bij City.De website van de zaak: https://cafecliche.amsterdam.

Overigens nog een leuk detail: de uil in het logo van Cliché is ontworpen door Marek, van De Prikkerij Tattoo Craft in Middelburg. En dat hert? Die is dan weer van Klaas Lageweg.

Volgende verhalen

Afbeelding #000 voor het verhaal Broeierig Middelburg op Instagram, juli-augustus 2018
Broeierig Middelburg op Instagram, juli-augustus 2018

Wat een maand mensen, wat een maand! De zomer zinderde zalig door. Er werd weer volop gezwommen in het kanaal en de stationsbrug moest regelmatig nat gehouden worden. Bij zulke […]

16 aug 2018
Afbeelding #000 voor het verhaal Peeters Geschenken stopt...na 41 jaar in Middelburg
Peeters Geschenken stopt…na 41 jaar in Middelburg

Het gaat gelukkig een stuk beter met Marien Peeters. Hij is herstellende en ook weer aan het werk. Maar de gebeurtenissen eerder dit jaar hebben er flink ingehakt. Mede daarom […]

16 aug 2018
Afbeelding #000 voor het verhaal Een dollere donderdag dan Dolle Donderdag
Een dollere donderdag dan Dolle Donderdag

Soms zijn Middelburgse donderdagen nog doller dan Dolle donderdagen! #WijzijnDeStad

16 aug 2018