Geplaatst op 17 oktober 2020

Café Nummer 5! José de Gast opent nieuw café in Middelburgse Herenstraat

We schreven het op begin augustus al in het bericht over de sluiting van Café de Koning, eind dit jaar: “José op haar beurt kijkt rond of ze wellicht nog elders in de stad een café kan beginnen of overnemen, liefst een niet al te grote dagzaak.”

Al vrij snel na dat bericht zong rond in de stad dat José iets op het oog had en niet lang daarna bevestigde ze het zelf ook. Het nieuws dat het ging om Herenstraat 5, waar voorheen kinderschoenenzaak Kids Station zat, kwam al snel daarna.

Vandaag vertelde José in het akelig lege café aan de Turfkaai over de hoed en de rand. De feiten:

  • Het café krijgt de naam Café Nummer 5. Dat is behalve een verwijzing naar het adres ook een verwijzing naar José zelf: dit is de vijfde zaak waarin ze zal gaan werken.
  • Café Nummer 5 wordt een dagzaak, met een vergunning tussen 10.00 en 20.00 uur. De zaak zal zeven dagen per week geopend zijn. Het huurcontract is getekend voor vijf jaar.
  • De zaak wordt een bruin café, met een deel van de inboedel van De Koning, waaronder een stuk van de bar. In de zaak zal plaats zijn voor 10 tot 15 mensen. Da’s precies de kleine zaak die José voor ogen had.
  • Ze krijgt de sleutel op 1 november. Hoe lang de verbouwing zal duren hangt van meerdere dingen af. Dat komt allemaal wel goed.

We vinden het mooi dat José gaat voor het complete verhaal. Ze staat sinds 1984 achter de bar en blijft het op deze manier in ieder geval tot haar pensioen doen. En misschien nog wel langer, want vanmiddag lachte ze al dat haar moeder ook had doorgewerkt tot haar 77e.

En de omgeving hoeft niet te vrezen: ze gaat niet voor een feestcafé. José doet dit ook voor al haar vaste gasten. Ze houdt gewoon van die mensen. “Die moeten toch ook ergens naartoe? Toen woensdag de Koning weer moest sluiten vanwege de Corona verliet een vrouw die dagelijks komt de zaak in tranen. Voor zulke mensen gaat ze graag nog een paar jaartjes door. Hulde!

Gerelateerd:

wijzijndestad.com/verhalen/spijtig-cafe-de-koning-in-middelburg-sluit-eind-2020/

wijzijndestad.com/verhalen/zij-zijn-de-stad-jose-de-gast/

wijzijndestad.com/verhalen/helaas-kids-station-kinderschoenen-gaat-stoppen/

wijzijndestad.com/verhalen/amazing-years-een-pop-up-expositie-in-de-herenstraat/


Delen op

Met elkaar houden we de stad open.
#bewustmiddelburg

Bekijk snel alle maatregelen voor de binnenstad van Middelburg. Met elkaar houden we de stad open.
Alle informatie is te vinden op deze pagina.

Bewust Middelburg