Geplaatst op 31 januari 2019

Café-Restaurant De Mug nog gesloten tot juni 2019

Hoe is het eigenlijk bij Café Restaurant “De Mug”? Dat is best een complex verhaal, kunnen we melden. Het begon als een traject om de bovenverdiepingen te verbouwen tot meer en modernere slaapgelegenheden, maar onderweg werd al snel duidelijk dat de aanwezigheid van asbest in het pand tot allerlei andere ontwikkelingen zou gaan leiden.

En vergis je niet: het café-restaurant was weken gesloten om gesaneerd te kunnen worden, juist in de topmaanden november en december. Tel daar de kosten van de asbestverwijdering bij op en je weet: dit gaat in de papieren lopen.

De status nu? Vorige week donderdag is de zaak weer vrijgegeven als het gaat om asbest. De zaak is in de tussentijd zo goed als helemaal gestript. Het heeft zich zo ontwikkeld dat álles nu wordt verbouwd en heringericht. Het streven is om in juni van dit jaar weer te heropenen.

Wij hebben héél veel vragen gekregen over De Mug, de afgelopen maanden. De meeste mensen vragen zich af of alles wel bij het oude zal blijven. We denken eerlijk gezegd van niet. Het pand is het pand, maar feitelijk wordt er gewoon een nieuwe start gemaakt. Wij zijn heel benieuwd naar dat wat komen gaat, in ieder geval!


Delen op